Μοναδικό στιγμιότυπο: Θαλάσσιος ελέφαντας στα σαγόνια φάλαινας (φώτο)

Φωτογράφος άγριας ζωής στις ΗΠΑ κατέγραψε ένα μοναδικό στιγμιότυπο με μία μεγάπτερη φαλαινα να έχει στο στόμα της έναν θαλάσσιο λέοντα.

Ο 27χρονος Τσέις Ντέκερ θεωρεί πως είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε απαθανατίζει κάτι τόσο σπάνιο.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Ντέκερ ανέβηκε σε ένα πλωτό με άλλους παρατηρητές φαλαινών, και βγήκε στα ανοικτά του κόλπου Μοντερέι στην Καλιφόρνια.

«Δεν ήταν μεγάλη ομάδα: μόλις τρεις φάλαινες και περίπου διακόσοι θαλάσσιοι λέοντες», θυμάται ο Ντέκερ.

«Έχουμε δει και 100 φάλαινες με 3.000 θαλάσσιους λέοντες, όπου τα πράγματα μπορούν να βγουν εκτός ορίων. Κυνηγούσαν αντσούγιες στην επιφάνεια της θάλασσας, όταν ξαφνικά η φάλαινα βρέθηκε με κάτι αρκετά μεγαλύτερο στο στόμα της (…) Είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στη ζωή του καθενός. Εξακολουθώ να μην το πιστεύω», λέει ο Ντέκερ.

Ο 27χρονος δηλώνει πως είναι απολύτως σίγουρος ότι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο θαλάσσιος λέοντας κολυμπούσε και πάλι στο νερό.

Οι μεγάπτερες φάλαινες δεν έχουν δόντια αλλά μπαλένες, που στηρίζονται στον ουρανίσκο και σχηματίζουν ένα είδος φίλτρου, επιτρέποντας στο νερό της θάλασσας να βγαίνει από το στόμα, συγκρατώντας μόνο τους μικρούς οργανισμούς (π.χ πλαγκτόν) με τους οποίους τρέφονται τα κήτη.

«Η φάλαινα ποτέ δεν έκλεισε τα σαγόνια της, οπότε ο θαλάσσιος λέοντας δεν πρέπει να τραυματίστηκε. Τρόμαξε πολύ, είμαι σίγουρος, αλλά δεν τραυματίστηκε», αναφέρει ο Ντέκερ.

Πηγή: reader.gr

Exit mobile version