Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τράμπς παίρνει το ΟΚ για το τείχος με το Μεξικό

By admin

July 28, 2019

Το σχέδιο για ανύψωση τείχους με το Μεξικό του Donald Trump πήρε επίσημα το ΟΚ από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένα τμήμα του τοίχους θα χτιστεί στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Για τη δημιουργία της δομής θα χρησιμοποιηθεί ποσό 2,5 δισ. δολαρίων (2 δισ. Ευρώ), το οποίο γίνεται με σκοπό να αποτραπεί φυσικά η παράνομη διέλευση των συνόρων από τις ΗΠΑ.

Αρχικά, τα χρήματα για το σχέδιο είχαν παγώσει από τα μικρότερα δικαστήρια, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε με πέντε ψήφους έναντι τέσσερις ότι ο Τραμπ μπορεί να προχωρήσει με το σχέδιο, το οποίο αποτέλεσε σημαντικό μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρήματα θα ληφθούν από διάφορες πηγές, όπως η Εσωτερική Ασφάλεια, το Ταμείο Κατασχέσεως ναρκωτικών του Υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα απαγόρευσης των ναρκωτικών του Υπουργείου Άμυνας και ο λογαριασμός στρατιωτικών κατασκευών του Υπουργείου Άμυνας.

Wow! Big VICTORY on the Wall. The United States Supreme Court overturns lower court injunction, allows Southern Border Wall to proceed. Big WIN for Border Security and the Rule of Law!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 26, 2019

Σε ένα tweet, το Trump ήταν ενθουσιασμένος για την απόφαση, δηλώνοντας ότι είναι μια «μεγάλη νίκη». Ο Ντόναλντ Τράμπ έχει δηλώσει ότι ο τοίχος των συνόρων μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ θα είναι πιο δύσκολο να αναρριχηθεί από το όρος Έβερεστ.