Featured

Η NASA δημοσιεύει απίστευτη φωτογραφία του ISS που περνάει μπροστά από τον ήλιο

By admin

July 25, 2019

Μια φωτογραφία του ήλιου με μια γεύση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού καθώς περιστρέφεται γύρω από τη Γη παρουσιάστηκε πρόσφατα από τη NASA και θα ήταν αρκετά εκπληκτική από μόνος της. Ωστόσο, η εικόνα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή, επειδή δείχνει τον Ήλιο σε μια εποχή που δεν υπάρχουν ηλιακές κηλίδες. Χάρη στον Rainee Colacurcio, ο οποίος έγβαλε τη φωτογραφία, ο κόσμος είναι σε θέση να απολαύσει αυτή τη μοναδική στιγμή.

Ο Colacurcio έχει δημοσιεύσει αρκετές άλλες φωτογραφίες του ISS που διέρχονται από τον Ήλιο, επιδεικνύοντας το επίπεδο δεξιοτήτων του στη λήψη μιας τόσο τεχνικά δύσκολης φωτογραφίας.

“Η διέλευση από τον Ήλιο δεν είναι πολύ ασυνήθιστη για το ISS, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, αλλά η σωστή επιλογή του χρόνου και του εξοπλισμού είναι σπάνια”, γράφει η NASA, η οποία χαρακτήρισε την φωτογραφία ως Αστρονομική Εικόνα της Ημέρας.

Για να δημιουργηθεί η τελική εμφάνιση, συνδέθηκαν δύο φωτογραφίες μαζί. Η πρώτη αποτελούταν από τον διαστημικό σταθμό καθώς διασχίζει τον Ήλιο, ενώ η άλλη τραβήχτηκε για να καταγράψει τις λεπτομέρειες της επιφάνειας του Ήλιου.

Είναι σε αυτές τις λεπτομέρειες που μπορούμε να δούμε την έλλειψη ηλιακών κηλίδων. Αυτό δεν είναι εντελώς ασυνήθιστο, διότι τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας γνωστή ως το ηλιακό ελάχιστο.

Αυτός ο κύκλος μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 11 χρόνια και, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ήλιος μπορεί να διανύσει μέρες χωρίς ηλιακή φωτιά ή ηλιακές κηλίδες. Ωστόσο, η NASA σημειώνει ότι η δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων είναι προς το παρόν αρκετά χαμηλή, ακόμη και για ηλιακά ελάχιστα.

Αν και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα μειωμένο αριθμό ηλιακών σημείων, αυτό σίγουρα κάνει την φωτογραφία ακόμα πιο όμορφη.