Μια απ’ τις πιο εμβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις, η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms η οποία ταλανίζεται από μια καταστροφική για την πορεία της ενδοοικογενειακή διαμάχη, βρίσκεται ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Τα πράγματα είναι τόσο οριακά που κινδυνεύει πλέον να σταματήσει την παραγωγή, αφού αδυνατεί να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα καθοριστική θεωρείται η συνάντηση των δυο βασικών μετόχων με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.
Αν δεν εξευρεθεί λύση τότε το λουκέτο θα είναι πιο κοντά από ποτέ. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγει από το αδιέξοδο η επιχείρηση και να μην χαθούν θέσεις εργασίας, ωστόσο παραδέχονται ότι η κατάταση είναι ένα βήμα πριν χαρακτηριστεί μη αναστρέψιμη.