Η κοινότητα σώζει ζωές στην Φούρκα

Η κοινότητα σώζει ζωές, αυτή τη φορά στην παραλία Φούρκας.

Η ομάδα εθελοντών ανανηπτών κλήθηκε από πολίτες, παράλληλα με το ΕΚΑΒ, σήμερα το πρωί για λιποθυμικό επεισόδιο γυναίκας.

Τα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρισκόντουσαν μακρυά εξυπηρετώντας άλλα επείγοντα περιστατικά.

Με άφιξη στα δύο λεπτά οι ανανήπτες της Φούρκας αναγνώρισαν πως ήταν τελικά παρ’ ολίγον πνιγμός, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και δεν κατάφερε να αντιδράσει κατάλληλα στα κύματα.

Το θύμα βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση με κορεσμό οξυγόνου 60% (φυσιολογικό επίπεδο >95%).

Γίνεται εκ νέου κλήση στο ΕΚΑΒ για διόρθωση της κάρτας και για πιο έγκαιρη άφιξη του ασθενοφόρου.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου πάρθηκαν ζωτικά σημεία και χορηγήθηκε το απαραίτητο για την ζωή της οξυγόνο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να συνέλθει και να επικοινωνεί πλήρως.

Παραδόθηκε ολοζώντανη με κορεσμού οξυγόνου γύρω στο 98%, τον αγώνα της επιβίωσης ανέλαβαν πλέον οι διασώστες του ΕΚΑΒ, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κασσανδρειας και του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Οι εθελοντές της ΕΟΔ που είναι και εκπαιδευτές του οργανισμού μας, κατάφεραν να τη βοηθήσουν με κατάλληλη εκπαίδευση και με προσωπικό αγώνα εύρεσης χρημάτων για απινιδωτες, οξυγόνα, τσάντας επειγόντων και άλλων αναγκαίων υλικών.

Ο αγώνας τους για ακόμη μια φορά δικαιώθηκε, είναι οι σημερινοί μας ΉΡΩΕΣ: Θεμελής, Ντάνυ, Νίκος, Κλεοπάτρα.

Συμβουλή προς τους ηλικιωμένους και τα άτομα με κινητικά προβλήματα: σκεφτείτε με πρόληψη, μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας, κολυμπήστε με σύνεση!

Πηγή:  kidssavelives.gr

Exit mobile version