Αθλητικά

Πρόγραμμα LEADER 200.000 ευρώ για το Κλειστό Γυμναστήριο Νέων Μουδανιών

By admin

October 05, 2014

Τους υπεύθυνους του ΠΟΜ στο μπάσκετ και το βόλεϊ αλλά και αντιπροσωπία γονέων συνάντησε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, κ. Μανώλης Καρράς. Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέων Μουδανιών στις 9 το βράδυ.

Τον κ. Καρρά συνόδευε, ως εκπρόσωπος της ΑΝΕΤΧΑ, ο κ. Γιώργος Πασσαλής και μαζί ανακοίνωσαν ότι το Κλειστό Γυμναστήριο θα ενταχθεί σε πρόγραμμα LEADER, μέσω της ΑΝΕΤΧΑ, ύψους 200.000 ευρώ, για ανακαίνιση και ανακατασκευή.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά το Κλειστό των Νέων Μουδανιών και έρχεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η βασική από αυτές είναι, επιτέλους, να βγει άδεια διεξαγωγής αγώνων, αλλά και άλλες μικρές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, που δεν προβλέπεται να καθυστερήσουν το έργο.

Ο κ. Καρράς υποσχέθηκε ότι οι ενέργειες για την αδειοδότηση του Κλειστού των Νέων Μουδανιών θα προχωρήσουν άμεσα, και ταυτόχρονα θα κινηθούν οι αντίστοιχες ενέργειες και για άλλα Γυμναστήρια του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Ο Δήμαρχος αλλά και ο κ. Πασσαλής ζήτησαν από τους υπεύθυνους του ΠΟΜ (κυρίως από το Μπάσκετ και το Βόλεϊ), να ιεραρχήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν και παραδώσουν κοινές προτάσεις προς συζήτηση. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων ζήτησαν από την μεριά τους να γίνει κοινή επιτροπή με τον Δήμο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και διαφάνεια.

Το έργο θα μπει άμεσα στο στάδιο της συζήτησης με τους εμπλεκόμενους φορείς και αργότερα της μελέτης, και πρέπει να έχει παραδοθεί μέσα στο 2015.

Ο κ. Καρράς τόνισε ότι παρότι το Κλειστό Γυμναστήριο, εξυπηρετεί κυρίως το Μπάσκετ και το Βόλεϊ, δεν θα αποκλειστούν άλλα τμήματα μαζικού αθλητισμού, αν αυτό ζητηθεί και ταυτόχρονα υπάρχουν οι απαραίτητες ελεύθερες ώρες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε και στα τμήματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου.

Στην συνάντηση παρευρισκόταν και ο κ. Μανώλης Μπέης που, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, θα αναλάβει τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Νέας Προποντίδας.

Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν εκτός από τις μακροπρόθεσμες επεμβάσεις, ο Δήμος να προχωρήσει και σε άμεσες λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα, ώστε να κυλήσει ομαλά η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Ο Δήμαρχος τους παρέπεμψε στον κ. Μπέη, ο οποίος τους είπε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή σε όλους.

Το νέο αυτό είναι μία ανάσα για το κλειστό των Νέων Μουδανιών και για τις ομάδες που το χρησιμοποιούν, αφού υπάρχουν προβλήματα που χρονίζουν, όπως το βουλιαγμένο παρκέ, ο χαλασμένος πίνακας και τα «προβληματικά» αποδυτήρια. Μένει τώρα από όλους τους εμπλεκομένους φορείς να αναλάβουν δράση και ταχύτατα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε την σεζόν 2015-2016 να μπορέσουμε να χαρούμε το νέο γήπεδο.

Τα παιδιά των Νέων Μουδανιών και γενικότερα της Νέα Προποντίδας, χρειάζονται σωστά γήπεδα, ώστε να κάνουν ασφαλή προπόνηση και να απολαμβάνουν τις ώρες που περνάνε μέσα εκεί.

Θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

ΥΓ. Δυστυχώς η φωτογραφική μου μηχανή δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της ημέρας και οι φωτογραφίες, τραβήχτηκαν με κινητό και δεν έχουν την σωστή ποιότητα.