Bloomberg: Η συνδρομητική τηλεόραση γνωρίζει δόξες στην Ελλάδα

Η συνδρομητική τηλεόραση γνωρίζει δόξες στην Ελλάδα παρά την κρίση σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Συνδυάζοντας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και υπηρεσίες Internet οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την κρίση υπερδιπλασιάζοντας τους πελάτες τους την τελευταία διετία.

Συγκεκριμένα ο ΟΤΕ και η Forthnet ανακοίνωσαν πως έχουν πλέον 760.000 συνδρομητές από 300.000 που είχαν το 2012. Αυτό σημαίνει πως 19,5% των νοικοκυριών έχουν συνδρομητική τηλεόραση, όταν την προηγούμενη δεκαετία το ποσοστό κυμαίνονταν μεταξύ 11% και 13%.

Νωρίτερα αυτό το μήνα όπως είναι γνωστό ο ΟΤΕ έκανε προσφορά ύψους 300 εκατ. ευρώ προς τη Forthnet προκειμένου να αγοράσει τη Nova. Σύμφωνα με το Bloomberg ο ΟTE στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης έχει 280.000 συνδρομητές.

Ενδεχόμενη εξαγορά της Nova θα τον καταστήσει μοναδικό παίχτη στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Ίσως για αυτό το λόγο τελικά η εξαγορά να μην γίνει αποδεκτή από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, αναφέρει το Bloomberg.

Πηγη: capital.gr

Exit mobile version