Πολιτικά

Ερωτήσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Νέας Προποντίδας (6η ερώτηση)

By admin

May 16, 2014

Η ιστοσελίδα Νέα Μουδανιά Blog, με την ευκαιρία των Δημοτικών Εκλογών και θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη και πιο πλουραλιστική ενημέρωση των ψηφοφόρων, έστειλε σε όλους τους Υποψήφιους Δημάρχους Νέας Προποντίδας 6 (έξι) ερωτήσεις που αφορούν το Δήμο.

Οι ερωτήσεις είναι ίδιες για όλους τους υποψηφίους και θα αναρτηθούν σε μορφή “ντιμπέιτ”. Δηλαδή κάθε μέρα θα εμφανίζεται μία ερώτηση και από κάτω θα υπάρχουν οι απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων για αυτή την ερώτηση. Έτσι θα μπορεί ο αναγνώστης να έχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις διαφορές ανάμεσα στις απόψεις των υποψηφίων.

Οι απαντήσεις ξεκίνησαν να αναρτούνται στην ιστοσελίδα μας την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και θα συνεχίσουν μία κάθε μέρα, μέχρι το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

Δυστυχώς κάποιοι υποψήφιοι δεν μας απάντησαν ο καθένας για τους λόγους του, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Εμείς στείλαμε τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους, την ίδια μέρα και είχαν όλοι τον ίδιο χρόνο για να τις επεξεργαστούν και να τις απαντήσουν.

Εμείς τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

Χρήστος Ελιοδώρου Γραφίστας, Προγραμματιστής Η/Υ

Χάρης Παπαευστρατίου MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός

Έκτη Ερώτηση: Ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, έστω και ανεπίσημα, εδώ και αρκετές εβδομάδες (και έφτασε στο τέλος του). Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους συνυποψήφιους σας;

Απαντήσεις (Αλφαβητικά):

Γκιλής Γεώργιος_____________________________________________

Τους καλούμε σε συναγωνισμό, κι όχι σε ανταγωνισμό. Διότι υποτίθεται ότι νοιαζόμαστε για το καλό του τόπου μας, κι όχι για το πώς ο ένας θα εξοντώσει την προσωπικότητα του άλλου.

Τα επιχειρήματά μας δεν βασίζονται στις αδυναμίες των αντιπάλων μας αλλά στην υπεροχή των δικών μας πλεονεκτημάτων. Δεν μας ενδιαφέρει αν οι άλλοι υπόσχονται ανέφικτα πράγματα (ο κόσμος έχει μυαλό να κρίνει την α-κατάσχετη παροχολογία τους). Μας ενδιαφέρει αν αυτά που εμείς υποσχόμαστε είναι πραγματοποιήσιμα.

Στόχος μας είναι να συνεγείρουμε το ενδιαφέρον των δημοτών μας για τα κοινά, κι όχι να τον εξαπατήσουμε, για να μας εμπιστευθεί την εξουσία. Διότι στο τέλος της πενταετίας κατά τον απολογισμό του έργου μας δεν θέλουμε να κρυβόμαστε, για να αποφύγουμε τη χλεύη των ψηφοφόρων μας, αλλά να τους κοιτάμε στα μάτια, απολαμβάνοντας τον δημόσιον έπαινο.

Καρράς Μανώλης_____________________________________________

Το μήνυμα που στέλνω στου συνυποψήφιούς μου τα εξής:

Σαρίδου Μαρία_____________________________________________

Αγώνας για την Ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των δημοτών.

Τσούφης Δημήτριος_____________________________________________

Για εμένα που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τον Δήμο η φροντίδα μου για την Προποντίδα ήταν και παραμένει αμείωτη συμβολικά και θεσμικά όμως αρθρώνεται κατά την προεκλογική περίοδο με συγκεκριμένες προτάσεις και στοχευμενες πολιτικές.

Το μήνυμα που στελνω στους ψηφοφόρους και συμπολίτες μου χωρίς αποκλεισμούς και τεχνικές διαιρέσεις είναι μήνυμα νίκης και ελπίδας. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας και θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Θα επαναπροσεγγίσουμε τον δημότη με εμπιστοσύνη , αξιοκρατία με γνώμονα την νομιμότητα και το γενικό συμφέρον. Τέλος θα εξειδικεύσουμε τα προβλήματα και θα τα λύσουμε επαναπροσεγγίζοντας τα μέσα από μία νεωτερική γωνία σύμφωνα με τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του Δήμου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

_____________________________________________

Δείτε τις υπόλοιπες ερωτήσεις