Χαλκιδική

Ομάδα Φωτογραφίας & Επεξεργασίας Ψηφιακής Εικόνας του Π.Σ. Νέων Μουδανιών “Ο ΦΑΡΟΣ”

By rockandroll7

March 11, 2014

Το τμήμα της Ομάδας Φωτογραφίας & Επεξεργασίας Ψηφιακής Εικόνας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών “Ο ΦΑΡΟΣ” λειτουργεί από το Νοέμβριο 2013 και οι συναντήσεις γίνονται στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου, στο παλιό υδραγωγείο του λόφου της Εκκλησίας Παναγία Κορυφινή στα Νέα Μουδανιά. Στο τέλος αυτού του άρθρου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα για αυτή την περίοδο.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του Συλλόγου 23730 22544, στο e-mail: farosmoudania1@yahoo.gr ή στο κινητό του υπεύθυνου της ομάδας Χάρη Παπαευστρατίου 6946057897, για περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της ομάδας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pages/Ομάδα Φωτογραφίας ΦΑΡΟΥ

Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις φως και γραφή. Πέρα από την τεχνική της διάσταση, είναι ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας και αναγνωρίζεται ως μια μορφή τέχνης συγγενική με τη ζωγραφική. Ο κύκλος μαθημάτων έχει σκοπό τη μελέτη της τεχνικής της σύγχρονης φωτογραφίας, ξεκινώντας από τη λήψη της και καταλήγοντας στη ψηφιακή επεξεργασία της μέσα στον υπολογιστή. Η λήψη φωτογραφιών σημαίνει πολλά περισσότερα από την πίεση απλώς του κουμπιού απελευθερώσεως του φωτοφράκτη. Σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι τη σύνθεση και να γνωρίζεις πώς να χειρίζεσαι τη φωτογραφική μηχανή. Η ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και συγκεκριμένα με το λειτουργικό σύστημα Adobe Photoshop, σχετίζεται άμεσα με τη ψηφιακή φωτογραφία, αλλά και με πολλές εφαρμογές που σχετίζονται με διάφορα άλλα επιστημονικά πεδία της οπτικής επικοινωνίας όπως είναι η Αρχιτεκτονική και η γραφιστική. Στόχος μας είναι ο συνδυασμός του σωστού χειρισμού της φωτογραφικής μηχανής με τον σωστό τρόπο λήψης και το φιλτράρισμα του τελικού αποτελέσματος με τα ψηφιακά μέσα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό είδος τέχνης που έλειπε μέχρι στιγμής από τον τόπο μας.

 

Τις ημέρες της “εκδρομής”, τα μέλη της ομάδας θα προχωρήσουν σε φωτογραφικές εξορμήσεις σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και με συγκεκριμένα θέματα, με στόχο την έκθεση φωτογραφίας στις θερινές εκδηλώσεις του συλλόγου. (Οι ώρες των συναντήσεων ενδέχεται να αλλάξουν μετά από συνεννόηση των μελών της ομάδας).

Ο υπεύθυνος της Ομάδας Φωτογραφίας και Επεξεργασίας Ψηφιακής Εικόνας Xάρης Παπαευστρατίου Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ. Bachelor of Art & Design D.M.U.

————————————————————————– * Για αντιγραφή/αναμετάδοση του συγκεκριμένου άρθρου και οποιουδήποτε επισυναπτόμενου αρχείου/φωτογραφίας, θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε αναφορά στην πηγή με το όνομα του συγκεκριμένου ιστολογίου (Νέα Μουδανιά Blog) με ενεργό link.