Εκπαίδευση

Χωρίς δάσκαλο 22 μαθητές στο δημοτικό Συκιάς Χαλκιδικής

By admin

November 06, 2013

Δεκάδες διδακτικές ώρες έχουν χάσει οι 22 μαθητές της Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Συκιάς, στο νομό Χαλκιδικής, καθώς η δασκάλα πήρε απόσπαση μερικές εβδομάδες μετά τον αγιασμό, αλλά δεν αντικαταστάθηκε μέχρι σήμερα. «Μοιράζουν τα παιδιά μας σε άλλα τμήματα και τα βάζουν να ζωγραφίσουν για να μην κάθονται στην αυλή… Φτάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε να βάλουμε ιδιώτη δάσκαλο με δικά μας έξοδα, αλλά μας είπαν ότι αυτό είναι παράνομο», ανέφερε στο «αgelioforos.gr» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς, Μαρία Γκουβέλα.

Από την περασμένη Πέμπτη οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους, με απόφαση των γονέων τους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, στις 9 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη (Λ. Γεωργικής Σχολή 65) με μοναδικό αίτημα την κάλυψη της θέσης του εκπαιδευτικού της Ε΄ τάξης.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατή η αποχώρηση αποσπώμενου εκπαιδευτικού από το σχολείο πριν από την αντικατάσταση του από άλλο εκπαιδευτικό, μόνιμο ή προσωρινό αναπληρωτή, ώστε να μη διακόπτεται η διδασκαλία των μαθημάτων. «H πρώτη δασκάλα ήρθε με δύο εβδομάδες καθυστέρηση στην αρχή του σχολικού έτους, έμεινε για μία εβδομάδα και στη συνέχεια πήρε απόσπαση και έφυγε. Οταν είδαν ότι αντιδράσαμε, την επανέφεραν, αλλά έφυγε ξανά με απόσπαση, ύστερα από μία εβδομάδα. Καταλαβαίνετε τώρα τι μάθημα γινόταν», τονίζει η Γκουβέλα προσθέτοντας πως δεν λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου Συκιάς, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί νηπιαγωγός.

«Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να πρέπει να κάνουμε αιτήσεις για την κάλυψη της θέσης του εκπαιδευτικού, μιας και η μόρφωση των παιδιών μας είναι δικαίωμα τους αλλά και υποχρέωση σας και περιμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας», σημειώνουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Συκιάς, σε πρόσφατη επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr