Ανορύξεις-αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δήμου Ν. Προποντίδας

Άρχισε η υλοποίηση των έργων Ανορύξεις-αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δήμου Ν. Προποντίδας, προϋπολογισμού 3.000.000 €.

Το έργο αφορά την ανόρυξη καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού για την αξιοποίηση 8 υδρευτικών γεωτρήσεων στην κτηματική περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Ν. Μουδανιών και Σημάντρων και των Τοπικών Κοινοτήτων Αγ. Παντελεήμονα, Πορταριάς, Φλογητών, Ν. Ποτίδαιας Ν. Πλαγίων, καθώς και την κατασκευή τριών μεταλλικών δεξαμενών πόσιμου νερού, προκειμένου να εξασφαλισθεί η επάρκεια και η ποιότητα του νερού ύδρευσης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Αναλυτικά:

Ν. Μουδανιά
1) Νέα γεώτρηση στη θέση βοσκιές για υδροδότηση των Ν. Μουδανιών και αγωγός μήκους 3.075 m που θα συνδέει τη νέα γεώτρηση με υφιστάμενη υδατοδεξαμενή.
2) Αντικατάσταση γεώτρησης στη θέση Τσαχλάρη για υδροδότηση των Ν. Μουδανιών και σύνδεσή της με το νέο υφιστάμενο δίκτυο

Ν. Φλογητά
Νέα γεώτρηση στα Ν. Φλογητά για υδροδότηση του παραλιακού οικισμού Ν. Φλογητών. Το νερό θα διοχετεύεται από τη νέα γεώτρηση σε νέα δεξαμενή με αγωγό, μήκους 2950 m, και από τη νέα δεξαμενή με αγωγό διαρροής προς το νέο οικισμό Φλογητών, μήκους 3210 m. Η νέα υδατοδεξαμενή θα είναι χωρητικότητας 600 κυβικών μέτρων.

Ν. Πλάγια
Νέα γεώτρηση για υδροδότηση των Ν. Πλαγίων και σύνδεσή της σε υφιστάμενο δίκτυο . Αγωγός σύνδεσης μήκους 1250 m.

Ν. Ποτίδαια
Νέα γεώτρηση για την υδροδότηση της Ν. Ποτίδαιας και σύνδεσή της με υφιστάμενο δίκτυο . Αγωγός σύνδεσης 360 m.

Πορταριά
Νέα γεώτρηση για την υδροδότηση της Πορταριάς. Το νερό διοχετεύεται σε νέο ενδιάμεσο αντλιοστάσιο με αγωγό μήκους 840 m και από το νέο αντλιοστάσιο διοχετεύεται προς υφιστάμενη υδατοδεξαμενή με αγωγό μήκους 1850 m. Στο νέο αντλιοστάσιο τοποθετείται νέα υδατοδεξαμενή 300 κυβικών μέτρων.

Αγ. Παντελεήμονας
Νέα γεώτρηση για την υδροδότηση του Αγ. Παντελεήμονα και σύνδεσή της με υφιστάμενη υδατοδεξαμενή. Αγωγός σύνδεσης μήκους 999 m.

Σήμαντρα
Νέα γεώτρηση για την υδροδότηση των Σημάντρων. Το νερό διοχετεύεται προς ενδιάμεσο νέο αντλιοστάσιο και από εκεί σε υφιστάμενη δεξαμενή. Μήκος αγωγού προς ενδιάμεσο αντλιοστάσιο 1290 m και αγωγός προς υφιστάμενη δεξαμενή μήκους 1730 m. Στο νέο ενδιάμεσο αντλιοστάσιο τοποθετείται νέα υδατοδεξαμενή όγκου 300 κυβικών μέτρων.

Με το παρόν έργο προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την ανόρυξη και αξιοποίηση των προαναφερθέντων υδρευτικών γεωτρήσεων, τη μεταφορά του νερού στις δεξαμενές ύδρευσης των οικισμών με κατασκευή δικτύου, συνολικού μήκους περίπου 16,00 χιλιομέτρων, και προμήθεια τριών υδατοδεξαμενών, μιας 600 κ.μ. και δύο 300 κ.μ.

Ο Αντιδήμαρχος Ν. Προποντίδας
Καρράς Εμμανουήλ

Exit mobile version