Ψυχαγωγία

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Brau 2

By rockandroll7

October 17, 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της μπιενάλε αρχιτεκτονικής Brau 2, που θα λάβει χώρα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, του ομώνυμου δήμου Νομού Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης BRAU 2 (Biennale del Restauro Architettonico & Urbano) – Μπιενάλε Έργων Αποκατάστασης & Επανάχρησης Μνημείων και Ιστορικών Συνόλων που διοργανώνεται από την CICOP Ιταλίας, η ομάδα εθελοντών του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναλαμβάνει δράση και παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

« Γεμίζοντας τα αστικά κενά με παιδικές σκέψεις».

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση επαφή των παιδιών με την ιστορική μνήμη του τόπου τους, μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι/ταξίδι.

Θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά δημοτικού, στα οποία θα συμμετέχουν σχολεία του Δήμου ή και σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο σκέλος των προγραμμάτων τα παιδιά θα μαθαίνουν με τη βοήθεια του εμψυχωτή και ηθοποιών των θεατρικών ομάδων του Δήμου την ιστορία του στρατοπέδου μέσα από θεατρικά δραμματοποιημένες σκηνές. Στο δεύτερο σκέλος τα παιδιά – με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα όπως πχ ζωγραφιές – θα καταγράφουν τις ιδέες τους για την επανάχρηση του τόπου.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα-μηχανικό αποκατάστασης Ειρήνη Καστανίδου υπό την παιδαγωγική εποπτεία της Βιργινίας Αρβανιτίδου, υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω δράσεις στοχεύουν στην σύνδεση του χώρου με την σύγχρονη ζωή της πόλης και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ιστορικό χαρακτήρα του τόπου.

Η δράση αυτή θα λάβει χώρα στον ιστορικό τόπο του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά στις 15-18 & 21-24 Οκτωβρίου, ώρες 10π.μ. – 11.30 π.μ.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ:

1. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΤΣΑ 2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ 3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ 4. ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ 5. ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΄ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ΄

Για να δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά πιέστε εδω.