Πανόραμα ταινιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation

Οι λάτρεις των ταινιών animation θα έχουν και αυτή τη χρονιά την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη τους μορφή τέχνης, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (8th Athens Animfest), που διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 7 έως τις 13 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ, εκτός από τις 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες, που θα λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα, περιλαμβάνει αφιερώματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το εκτεταμένο αφιέρωμα στα γαλλικά κινούμενα σχέδια, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, με τη συμμετοχή 64 ταινιών και το αφιέρωμα με 19 ταινίες animation μικρού μήκους του πολωνικού studio SE-MA-FOR, που αποτελεί σημείο αναφοράς, λόγω του ότι οι ταινίες της συγκεκριμένης εταιρείας παραγωγής έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της λεγόμενης πολωνικής σχολής.

Ακολουθεί ένα μικρό αφιέρωμα στον – πολωνικής καταγωγής – πρωτοπόρο ρώσο δημιουργό Βλαντισλάβ Στάρεβιτς με την προβολή 4 ταινιών του, με σύγχρονη μουσική επένδυση από τον Brooding side of madness (Etched Traumas, GR), ενώ, με τον γενικό τίτλο «Animation των Γειτόνων», θα προβληθούν 9 μοναδικές ταινίες από ευρωπαϊκές χώρες.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 167 ταινίες από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στον ΑΚΤΟ (τηλ.: 210 52301300), θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Rony Oren, animator και καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ιερουσαλήμ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει, επίσης, masterclass στο μεταπτυχιακό «Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση» του ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιου Αθήνας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα: «Οπτικοακουστικό και εκπαίδευση.

Πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 – Κεραμεικός, τηλ.: 210 3609695.

Exit mobile version