Η Οδύσσεια ενός Tablet-Σφουγκαροξεσκονίστρας και η κοσμοπολίτικη Μύκονος.

Τόσο γρήγορα ξέχασες βρε χαζό τα διακοποδάνεια; Βρακί δεν είχες να αλλάξεις στον πισινό σου ενίοτε, μα έσπευσες να πας εκείνη την χρονιά στην Μύκονο με δανεικά και μάλιστα από τράπεζα, και μάλιστα με 18% επιτόκιο.

Βλέπεις ο γείτονας είχε πάει και εσύ πώς να μείνεις πίσω… Και ύστερα δεν άργησαν οι «γιορτές» και πήρες και εορτοδάνειο να ξεχρεώσεις μερικώς το διακοποδάνειο και να πάρεις και τίποτα για τα ανιψάκια σου. Πως θα πήγαινες με άδεια χέρια στα παιδιά την στιγμή μάλιστα που ο έτερος θείος τους γνώριζες πως δεν θα έχανε ουδεμία ευκαιρία να τους κουβαληθεί με το μεγαλύτερο και φαντασμαγορικότερο δώρο που κυκλοφορούσε; Βέβαια ποιος τα χ… τα παιδιά, κατά βάθος για να κάνει το κομμάτι του ίσως να είχε και αυτός δανειστεί από κάπου.

Και μετά πήραν τηλέφωνο να σου προσφέρουν ένα καταναλωτικό. Άδραξες την ευκαιρία και φεσώθηκες για τρίτη φορά. Με το καταναλωτικό έδωσες μερικές δόσεις των προηγουμένων και επιτέλους πήρες για την καλή σου την νέα επαναστατική σφουγκαροσιδερώστρα-αποροφητηροαπλώστρα (που να βρίσκεται τώρα; σε καμιά αποθήκη ξεχασμένη μάλλον) . Τουλάχιστον εκείνο το βράδυ κοιμήθηκες καλά.

Και ο καιρός πέρασε από τότε, και μόλις τον προηγούμενο μήνα κατάφερες να ξεχρεώσεις (στην καλύτερη) από όλα αυτά που άρχισαν κάπου στο 2003. Διπλά και τρίδιπλα τα πλήρωσες όλα και μυαλό δεν ξέρω αν έβαλες. Όμως θα το εξετάσω εγώ αυτό, με ένα απλό πείραμα. Θα έρθω και θα δω την έκφραση σου όταν κοιτάς αυτή τη νέα διαφήμιση. Πόσο γυαλίζει το μάτι σου; Πόσο εύκολα σε έπεισαν πως πρέπει να δώσεις το παλιό και να πάρεις νέο; Τόσο εύκολα ξεχνάς;;;

Και στο κάτω-κάτω από έκφραση και φωνή είναι αβάσταχτο το παλικάρι, τέτοια σου αξίζουν εσένα; Ναι;;; E, άρπα τον τότε!!!

Exit mobile version