Ελλάδα

Η ληστεία του μουσείου Ολυμπίας. Υπέβαλε την παραίτησή του ο Παύλος Γερουλάνος

By admin

February 18, 2012

Εκπλάπησαν 65 αντικειμένα ανεκτίμητης αξίας. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι με την απειλή όπλου άγνωστοι ακινητοποίησαν τον φρουρό στο Μουσείο Ολυμπίας και αφαίρεσαν ανενόχλητοι 65 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει απαντήσει ακόμα αν η παραίτηση θα γίνει δεκτή. Ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος συνοδεύεται από τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, μεταβαίνει στην Ολυμπία.

Την κλοπή έκαναν χτες στις 7.30 το πρωί δύο κουκουλοφόροι. Μόλις έφτασε η φύλακας και πριν προλάβει να θέσει σε λειτουργία το συστημα συναγερμού, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους υποδείξει πού βρίσκονται κρυμμένα “τα χρυσά στεφάνια”. Τους απάντησε ότι “τέτοια αντικείμενα δεν υπάρχουν στο μουσείο”. Τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν τις γυάλινες προθήκες και αφαίρεσαν χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι, πριν τραπούν σε φυγή.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη ληστεία που σημειώνεται επί υπουργίας του Παύλου Γερουλάνου, μετά την κλοπή σημαντικών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη πριν από ένα μήνα.

Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και αποτελεί, σαφώς, νέα μεγάλη δυσφήμιση για τη χώρα.

ΠΗΓΗ: lifo.gr