Ψυχαγωγία

“Έφυγε” στα 48 της, η Γουίτνεϋ Χιούστον

By admin

February 12, 2012

Η Whitney Houston πέθανε χτες σε ηλικία 48 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Beverly Hills. Η τραγουδίστρια με ρεκόρ στις μεγαλύτερες δισκογραφίες επιτυχίες βασίλευε κατά την δεκαετία 1980-1990. Μάγευε το κοινό με μια απο τις καλύτερες φωνές που έχουν περάσει ποτέ απο την μουσική βιομηχανία. Είχε την σωστή συνταγή, όμορφη και εξαιρετική φωνή. Το ταλέντο της ξεπέρασε την μουσική με ταινίες όπως Bodyguard και Waiting to Exhale που ήταν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 όμως μετά τον πολύπαθο γάμο της με τον Bobbi Brown -που κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα- μπήκε στην δίνη των ναρκωτικών και δεν κατάφερε να ξεφύγει ποτέ, παρά τις προσπάθειες της τα τελευταία χρόνια να κάνει ένα comeback.

Ξαδέρφη της Dionne Warwick και βαφτισιμιά της Aretha Franklin η Houston γεννήθηκε μέσα στην μουσική και η πορεία της ήταν διαγεγραμμένη απο πολύ νεαρή ηλικία. Δυστυχώς οι κακές της επιλογές δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει μια λαμπρή μουσική πορεία.

Ο θάνατός της μόλις ένα 24ωρο πριν τα Grammy Awards θα ρίξει σίγουρα μια μεγάλη σκιά στα μουσικά βραβεία.

Ποια ήταν η Whitney Houston

Η Γουίτνεϋ Χιούστον (Whitney Houston, 9 Αυγούστου 1963 – 11 Φεβρουαρίου 2012) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard» που περιέχει το τραγούδι «I Will Always Love You» το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της Χιούστον και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα.

Είναι επίσης η μοναδική καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει επτά συνεχόμενες νούμερο ένα εισόδους στα Αμερικάνικα Charts (Billboard Hot 100) με τα Saving All My Love for You”, “How Will I Know”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, “Didn’t We Almost Have It All”, “So Emotional”, και το “Where Do Broken Hearts Go”.

Μέχρι το 2010, η Χιούστον είχε κερδίσει 415 συνολικά βραβεία, στα οποία περιλαμβάνονται 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards.

Σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ο ξαφνικός θάνατος της, σε ηλικία 48 ετών, σε περίοδο που ετοίμαζε νέα κινηματογραφική παραγωγή, το remake της ταινίας Sparkle, η πρεμιέρα του οποίου προγραμματιζόταν για τον Αύγουστο του 2012.

Τα Grammys τιμούν τη Whitney Houston

Τα Grammys θα τιμήσουν τη Whitney Houston το βράδυ της τελετής απονομής των φετινών βραβείων με τη φωνή της Jennifer Hudson, η οποία έχει συγκριθεί πολλές φορές με την αδικοχαμένη τραγουδίστρια.

«Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από το χαμό της και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο τη δεδομένη στιγμή για να τιμήσουμε τη Whitney Houston», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Grammys, Ken Erhlich, στην εφημερίδα Los Angeles Times.

«Έχει σημαδέψει τη μουσική και θα ήταν μεγάλο μας ατόπημα, αν δεν τιμούσαμε στο ελάχιστο τη μνήμη της. Θα ήταν ασέβεια στους θαυμαστές της, στην οικογένειά της και στην ίδια», συμπλήρωσε.