Ελλάδα

Μακεδονία: Αλυσίδες λόγω παγετού σε πολλά σημεία

By admin

December 25, 2011

Αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού, χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας όπου ο υδράργυρος έχει κατέβει κάτω από το μηδέν και έχει δημιουργηθεί παγετός.

Σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Σαπών -Κέχρου, από το 30ο χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς Κάτω Δροσίνη, Δράνια, Οργάνη, Άνω και Κάτω Κάρδαμος, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνη, Κύμη και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νέας Σάντας – Κέχρου.

Στη κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται όσοι μεταβαίνουν στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια και Σελίου όπως και στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας. Στη δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών και στα σημεία Καστοριά – Φλώρινα (μέσω Βιτσίου) και Καστοριά – Αμύνταιο, από το 18ο έως το 29ο χιλιόμετρο. Επίσης, σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας όπου η θερμοκρασία το πρωί «έδειξε» -13 βαθμούς κελσίου και στο δρόμο Πτολεμαΐδας – Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο.

από real.gr