Χαλκιδική

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ Δ.Ο.Υ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

By rockandroll7

November 25, 2011

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Κασσάνδρας μετά από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 23/11 το οποίο προαναγγέλλει το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Κασσάνδρας μέχρι 1 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο, η Δ.Ο.Υ Κασσάνδρας καταργείται και θα συγχωνευτεί στη Δ.Ο.Υ Μουδανιών, η οποία μετονομάζεται σε «Δ.Ο.Υ Μουδανιών και Κασσάνδρας». Ως εκ τούτου θα πρέπει μέσα σε 7 ημέρες (!) να μετακομίσει στα Ν.Μουδανιά.

Οι ξαφνική απόφαση του υπουργείου και οι παράλογες απαιτήσεις που πρέπει να υλοποιηθούν εντός μίας εβδομάδας, εξόργισαν τους Κασσανδρινούς και οι αντιδράσεις αναμένονται έντονες. Ήδη ο δήμαρχος Κασσάνδρας συγκάλεσε την Πέμπτη το απόγευμα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα, ενώ αναμένεται και η έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.

Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης χαρακτήρισε την απόφαση βιαστική και ανεφάρμοστη δεδομένου ότι στο κτίριο της Δ.Ο.Υ Μουδανιών, όπου πρέπει να μεταφερθεί η Δ.Ο. Υ Κασσάνδρας και το αρχείο της δεν υπάρχει χώρος.

Ο κ.Κανέλης μιλώντας στην εκπομπή «Τα νέα της Περιφέρειας» του ΧTV σχολίασε ότι στην Αθήνα σχεδιάζουν χωρίς να έχουν αντίληψη της υπάρχουσας κατάστασης και επέλεξαν να κλείσουν τη Δ.Ο.Υ Κασσάνδρας για λόγους οικονομίας αφενός και αφετέρου επειδή έχει λιγότερα έσοδα από τη Δ.Ο.Υ Αρναίας. «Δεν θέλω να πιστέψω μια τέτοια απόφαση, είναι αστείο. Δεν έχει γίνει καμιά προεργασία και μας ζητούν να βάλουμε λουκέτο στη Δ.Ο.Υ Κασσάνδρας και να πάμε στα Μουδανιά μέσα σε 7 μέρες. Στη Δ.Ο.Υ Μουδανιών που θα στεγαστούμε, στα μπαλκόνια;» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κανέλης.

Ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης τόνισε ότι η απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ Κασσάνδρας είναι λάθος και θα αποτελέσει πλήγμα στην οικονομική ζωή της περιοχής. Τις επόμενες μέρες θα μεταβεί ο ίδιος στην Αθήνα για να παραθέσει τα επιχειρήματα του δήμου και της τοπικής κοινωνίας στους αρμοδίους.

«Η Κασσάνδρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς Δ.Ο.Υ γιατί έχει την ιδιαιτερότητα της εποχικότητας. Υπάρχουν κάθε είδους επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τον τουρισμό και θα πρέπει όλοι αυτοί οι επαγγελματίες να τρέχουν στα Μουδανιά για να εξυπηρετηθούν στις καθημερινές τους ανάγκες» ανέφερε ο κ. Παπαγιάννης.

Της Μαρίας Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ: halkidikinews.gr