FT: Χειρότερος υπ. Οικονομικών της Ευρώπης ο Ευ. Βενιζέλος

Βενιζέλος Ευάγγελος«Ενεργητικός και φιλόδοξος, που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, ειδικά τα νούμερα». Οι Financial Times δίνουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη θέση του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης.

Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Σκοράρει τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο.

Όπως εξηγούν οι Financial Times, οι σχέσεις του με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.

Υπό τον κ. Βενιζέλο, πέρασαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, σημειώνει η εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η Ελλάδα θα χάσει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ.

Πρώτος στη φετινή κατάταξη των FT βρέθηκε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg. Η εφημερίδα του αποδίδει εύσημα για το ότι εντόπισε έγκαιρα την ανάγκη ενίσχυση των τραπεζών και ότι συμβούλεψε με τακτ τους Ευρωπαίους να πάρουν τα μαθήματά τους από την τραπεζική κρίση της Σουηδίας, κατά τη δεκαετία του 1990. Η οικονομία του Borg αναπτύχθηκε εξαιρετικά καλά το 2011, εν μέρει λόγω των παλαιότερων μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής σύνεσης.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

από isotimia.gr

Exit mobile version