Στον χώρο του ΑΠΘ τα ΜΑΤ

Στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου μπήκαν άνδρες της ομάδας ΜΑΤ. Την αποχώρησή τους ζητάει ο πρύτανης, πετροπόλεμος στην Εγνατία

Επεκτείνονται τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικούς.

Διμοιρίες της ομάδας ΜΑΤ μπήκαν πριν από λίγο στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου και έκαναν χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποίησαν μια προσαγωγή.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, που βρισκόταν στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, βγήκε έξω και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν άμεσα, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου.

Έξω από την αίθουσα τελετών βρίσκεται πολυπληθής ομάδα φοιτητών η οποία φωνάζει συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος ανάμεσα σε ομάδα κουκουλοφόρων και άνδρες της ομάδας ΜΑΤ έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και συγκεκριμένα έξω από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ, στην πλατεία Συντριβανίου.

Οι διαδηλωτές πετούν διάφορα αντικείμενα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ μεταξύ διαδηλωτών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση τα Πανεπιστήμια και ανδρών της αστυνομίας.

Νωρίτερα νεαροί έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους επί της Εγνατίας στο ύψος του παρεκκλησιού του Αγ. Αθανασίου έβαλαν πριν από λίγο νεαροί, ενώ μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σημαία της ΕΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κλειστή παραμένει η οδός Τσιμισκή, ενώ ανοιχτή είναι η Τσιμισκή και η Λεωφόρος Νίκης.

Περίπου 2.500 αστυνομικοί βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή επεισοδίων, ενώ την τήρηση των μέτρων τάξης ελέγχουν τρεις εισαγγελείς.

Τελευταία ενημέρωση 21:36

ΠΗΓΗ: boria.gr

Exit mobile version