Λαχταριστά ζαχαρωτά από τα χέρια σας στο λεπτό! Η δική σας σπιτική καραμέλα θα συνεπάρει τα παιδιά!
Χρόνος
Χρόνος Προετοιμασίας:
15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος:
50-60 λεπτά
Υλικά
νερό 200γρ.
ζάχαρη 500γρ.
γλυκόζη 200γρ.
αντικολλητικό χαρτί 1-2 φύλλα
μεμβράνη διάφανη ή πολύχρωμη
sticks για γλυφιτζούρια (ή ξυλάκια)
Ας το φτιάξουμε!
- Ανακατεύουμε τα υλικά της καραμέλας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
- Δοκιμάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι εάν «στέκεται» λίγη από την καραμέλα μας σε μια κούπα κρύο νερό και εάν ναι, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Για γλειφιτζούρια: στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα sticks μας σε ίσες αποστάσεις. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι ίσες ποσότητες μίγματος στην άκρη των sticks.
- Για καραμέλες: εάν θέλουμε να φτιάξουμε καραμέλες, περιχύνουμε σε ίσες αποστάσεις την ποσότητα και τη μορφή που επιθυμούμε να έχουν τα δημιουργήματά μας.
- Μόλις κρυώσουν, τα τραβάμε ένα-ένα με προσοχή και τα τυλίγουμε ξεχωριστά με μικρά κομμάτια μεμβράνης. Μπορούμε επίσης να τα στολίσουμε με φιογκάκια!
Καλή επιτυχία!