Ψυχαγωγία

Ο Στίβεν Κινγκ αγαπά τα βαμπίρ

By rockandroll7

October 09, 2011

Ο Στίβεν Κινγκ γράφει τη συνέχεια του παλαιότερου μπεστ σέλερ του, «The Shining» («Η λάμψη») που είχε κυκλοφορήσει το 1977.

Ο μετρ του τρόμου Στίβεν Κινγκ, επιστρέφει σε ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του, τη «Λάμψη» που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον.

Το νέο βιβλίο, με τίτλο «Dr. Sleep», «περιλαμβάνει μια περιοδεύουσα ομάδα βρικολάκων που ονομάζεται The Tribe», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συγγραφέα. Μάλιστα, ο ίδιος διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης στο Πανεπιστήμιο George Mason.

To νέο μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. «Η λάμψη» ήταν το πρώτο μπεστ σέλερ του Kινγκ και τον καθιέρωσε ως διαπρεπή συγγραφέα θρίλερ .

Όλοι θυμόμαστε την εκπληκτική κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1980. Η ιστορία αφορά μια οικογένεια που περνά το χειμώνα σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στη Νέα Αγγλία, έχοντας την υποχρέωση της συντήρησής του.

Όμως στο ξενοδοχείο υπάρχουν και οι αόρατοι ένοικοι, μοχθηρά φαντάσματα που υποκινούν τον αλκοολικό και ψυχολογικά ασταθή πατέρα (Τζακ Νίκολσον) να ασκήσει βία στη γυναίκα και τον μικρό γιο του, Ντάνι, που βλέπει οράματα από το παρελθόν και το μέλλον. Κι ενώ ο πατέρας προσπαθεί μάταια να βρει τη χαμένη του έμπνευση ώστε να γράψει το μυθιστόρημα που ονειρευόταν, ο γιος και η γυναίκα του αντιλαμβάνονται με φρίκη ότι το ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο. Τώρα ο Στίβεν Κινγκ στη νέα του ιστορία επικεντρώνεται στον Ντάνι, ο οποίος έχει ενηλικιωθεί και δεν έχει ξεχάσει το παρελθόν.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr