Ψυχαγωγία

Τα καλύτερα συνοδευτικά ποτού και πού να τα απολαύσετε

By brook91769134731

September 20, 2011

Σας αρέσει η μπίρα και τρελαίνεστε για κρασί, αλλά ποτέ δεν πίνετε «ξεροσφύρι»! Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες λιχουδιές για να συνοδέψετε ιδανικά το ποτό σας και που μπορείτε να τις απολαύσετε στην αυθεντική τους μορφή.

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές για προορισμούς που είναι ξακουστοί για την παραγωγή κρασιού, μπίρας ή για κάποια τοπική σπεσιαλιτέ τους. Σπάνια όμως, θα ακούσετε για κάποιο μέρος που να τα συνδυάζει όλα αυτά μαζί.

Η πραγματικότητα είναι ότι στα μέρη όπου παράγεται μπίρα ή κρασί υψηλής ποιότητας, μπορείτε να βρείτε και τους αντίστοιχους συνοδευτικούς μεζέδες για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Ταξιδέψτε λοιπόν μαζί μας, για να ανακαλύψετε κάποιους από τους πιο γευστικούς συνδυασμούς.

Aπίστευτο τυρί στη Βόρεια Καλιφόρνια Αν και δεν είναι το πιο ξακουστό μέρος για τυρί, η Βόρεια Καλιφόρνια συνδυάζει την ζυθοποιία και την οινοπαραγωγή με την τυροκομία. Τα δάση της βόρειας ακτής της Καλιφόρνιας είναι ξακουστά για την παραγωγή κρασιού και μπίρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Lonely Planet. Εκεί κοντά όμως, θα βρείτε ποιοτικούς τυροκόμους όπως στο Harley Farms. Το Mt Tam Triple Cream από την Cowgirl Creamery συνδυάζεται ιδανικά με ένα chardonnay, ενώ το Truffle Tremor της Cypress Groves με την γεύση που παραπέμπει σε μανιτάρια συνοδεύει αρμονικά μια λαχταριστή παγωμένη μαύρη μπίρα.

Aλλαντικά στο Cádiz Η Ισπανία εκτός από κρασί, έχει μεγάλη παράδοση και στα αλλαντικά, με το Cádiz να ξεχωρίζει. Το jamón ibérico («ισπανικό ζαμπόν») είναι ένα αλλαντικό που προέρχεται από μαύρα γουρούνια που τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με βελανίδια. Πρόκειται για μια από τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας. Το συγκεκριμένο ζαμπόν είναι τόσο τρυφερό, που σχεδόν λιώνει στο στόμα. Μπορεί να κοστίζει λιγάκι περισσότερο από άλλα αλλαντικά, όμως μια μπουκιά θα σας πείσει. Το jamón ibérico ταιριάζει εξίσου καλά με ένα ξηρό sherry αλλά και με μια ξανθιά μπίρα.

Αχνιστά μύδια με τηγανιτές πατάτες στις Βρυξέλες

Το «moules frites», δηλαδή αχνιστά μύδια με σκόρδο και τηγανιτές πατάτες , είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που θα βρείτε σε όλο σχεδόν το Βέλγιο. Όταν βρεθείτε στις Βρυξέλες οφείλετε όμως, να τα δοκιμάσετε μαζί με μια από τις τοπικές μπίρες που σερβίρεται στο μοναδικό της ποτήρι. Οι πιο διάσημες μπίρες είναι αυτές που φτιάχνονται στα ελάχιστα εναπομείναντα μοναστήρια. Ο συνδυασμός μιας ξανθιάς ale με μύδια θα σας αφήσει άφωνους.

Πράσινες ελιές στη Σικελία

Η ελιές είναι από τα πιο χαρακτηριστικά συνοδευτικά για το κρασί στην Μεσόγειο. Τον τελευταίο καιρό, η πράσινη ελιά Castelvetrano της Σικελίας έχει προβληθεί αρκετά, χάρη στην σαρκώδη και γεμάτη γεύση της. Ο συνδυασμός ενός σικελικού λευκού κρασιού, μερικών ελιών και ενός κατσικίσιου τυριού όπως το πεκορίνο, δύσκολα θα σας απογοητεύσει.

Πρέτσελ στη Βαυαρία

Τα τυλιχτά κουλούρια πρέτσελ, σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, έχουν καταγωγή από τη Γερμανία και όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, ταιριάζουν υπέροχα με όλων των ειδών τις μπίρες. Κάθε χρόνο στο Oktoberfest του Μονάχου καταναλώνονται χιλιάδες πρέτσελ συνοδεία περίπου έξι εκατομμυρίων λίτρων μπίρας. Αν δεν καταφέρετε να πάτε στο φετινό φεστιβάλ, θα βρείτε σίγουρα αυθεντικά πρέτσελ και μπίρα σε όλη την Βαυαρία. Για μεγαλύτερη απόλαυση, συνδυάστε το πρέτσελ και τη Weiss μπίρα σας με ένα λουκάνικο.

Fish and chips στη Μεγάλη Βρετανία

Το πιο παραδοσιακό πιάτο της Μ.Βρετανίας δεν θα μπορούσε να μην συνδυάζεται αρμονικά φυσικά, με μπίρα ή κρασί. Το να βρείτε το πιο καλό μέρος για fish and chips στην Βρετανία είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι επιλογές είναι άπειρες. Στην αναζήτησή σας πάντως, θα ανακαλύψετε ότι ο συνδυασμός τηγανιτού ψαριού με πατάτες ταιριάζει ιδανικά τόσο με ξανθιά μπίρα, όσο και με το κρασί τοπικής παραγωγής.

Hot Dog στο Σικάγο

Μαζί με το χάμπουργκερ, το hot dog είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ των ΗΠΑ. Στο Σικάγο θα βρείτε μερικά από τα πιο νόστιμα hot dog όλης της χώρας. Οι κάτοικοι της μεγαλούπολης ξεχωρίζουν αυτά των Hot Doug’s και The Wiener’s Circle, αλλά τα ιδανικό σενάριο είναι να φάτε ένα στις κερκίδες του Wrigley Field κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού μπέιζμπολ. Για συνοδευτικό, μπορείτε να επιλέξετε άφοβα όποια κρύα και ελαφριά μπίρα θέλετε.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr