Συνταγές

Πιτάκια ινδικά με γέμιση πατάτας και κάρυ

By brook91769134731

September 16, 2011

Υλικά για 25-30 πιτάκια

Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν την γέμιση.  Βράζετε τις πατάτες για 45 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε καθαρίζοντας τα μαύρα στίγματα.  Τις περνάτε από ένα μύλο του πουρέ και τον μαζεύετε σε ένα μπολ.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο γάλακτος και το ζεσταίνετε καλά, ρίχνετε μέσα τον πουρέ πατάτας και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.  Στη συνέχεια ρίχνετε το ξινόγαλο, πασπαλίζετε με το κάρυ, το τζίντζερ και το ψιλοκομμένο δυόσμο.  Αλατίζετε ελαφρά και ανακατεύετε το μίγμα να γίνει ομοιογενές.Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 2 λωρίδες το κάθε ένα.  Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μια κουταλιά της σούπας μίγμα πατάτας. Διπλώνετε το φύλλο σε φλογέρα.  Επαναλαμβάνετε την ίδια δουλειά μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ζεσταίνετε άφθονο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι , αλευρώνετε τις φλογέρες και τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.  Συνοδεύετε τα πιτάκια σας εάν θέλετε με ένα ντιπ γιαουρτιού.

ΠΗΓΗ: ntomatagemisti.gr