Συνταγές

Ψαρονέφρι με ντομάτες και λειωμένο τυρί

By brook91769134731

September 14, 2011

Υλικά για 4 άτομα

Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.  Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις αφήνετε να περιμένουν.  Παίρνετε το ψαρονέφρι και το κόβετε σε χοντρές φέτες.  Το κτυπάτε λίγο να ανοίξει και να γίνει λίγο φαρδύ.  Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο για τις πατάτες, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και 1 φλιτζ του καφέ νερό.  Τις μαγειρεύετε στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και μέχρι να εξατμιστεί το νερό και όταν μείνει μόνο το λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγομαγειρεύετε χωρίς να τις ανακατεύετε παρά μόνο όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.  Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Σε ένα άλλο καθαρό τηγάνι ρίχνετε 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε τις φέτες από το ψαρονέφρι.  Όταν ροδοκοκκινίσουν τις πασπαλίζετε με τη πάπρικα, τη ρίγανη, τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις σβήνετε με το κόκκινο κρασί.  Τις μαγειρεύετε για λίγο και μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.  Κρατάτε τη σάλτσα του τηγανιού και βάζετε τις φέτες από το ψαρονέφρι τη μια δίπλα στην άλλη μέσα σε ένα ταψί.  Απλώνετε επάνω από το ψαρονέφρι τις φέτες της ντομάτας και σκορπάτε από πάνω το λεπτοτριμμένο κασέρι.  Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 15 λεπτά και μέχρι το κασέρι να λειώσει και να γίνει λαστιχωτό. Σερβίρετε στα πιάτα ψαρονέφρι με λειωμένο τυρί και το συνοδεύετε από τις τραγανές πατάτες του τηγανιού.

ΠΗΓΗ: ntomatagemisti.gr