Υλικά για 4 άτομα
- 800 γραμ ψαρονέφρι
- 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ του καφέ κόκκινο κρασί
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ γλυκού ρίγανηΑλάτι, πιπέρι
- 2 μεγάλες ντομάτες καλά πλυμένες
- 2 φλιτζ τσαγιού κασέρι λεπτοτριμμένο
- 800 γραμ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις αφήνετε να περιμένουν. Παίρνετε το ψαρονέφρι και το κόβετε σε χοντρές φέτες. Το κτυπάτε λίγο να ανοίξει και να γίνει λίγο φαρδύ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο για τις πατάτες, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και 1 φλιτζ του καφέ νερό. Τις μαγειρεύετε στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και μέχρι να εξατμιστεί το νερό και όταν μείνει μόνο το λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγομαγειρεύετε χωρίς να τις ανακατεύετε παρά μόνο όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.
Σε ένα άλλο καθαρό τηγάνι ρίχνετε 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε τις φέτες από το ψαρονέφρι. Όταν ροδοκοκκινίσουν τις πασπαλίζετε με τη πάπρικα, τη ρίγανη, τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Τις μαγειρεύετε για λίγο και μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Κρατάτε τη σάλτσα του τηγανιού και βάζετε τις φέτες από το ψαρονέφρι τη μια δίπλα στην άλλη μέσα σε ένα ταψί. Απλώνετε επάνω από το ψαρονέφρι τις φέτες της ντομάτας και σκορπάτε από πάνω το λεπτοτριμμένο κασέρι. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 15 λεπτά και μέχρι το κασέρι να λειώσει και να γίνει λαστιχωτό. Σερβίρετε στα πιάτα ψαρονέφρι με λειωμένο τυρί και το συνοδεύετε από τις τραγανές πατάτες του τηγανιού.
ΠΗΓΗ: ntomatagemisti.gr