Ο καλός κηπουρός τον Σεπτέμβριο

Απρίλιος / Μάϊος / Ιούνιος / Ιούλιος / Αύγουστος / Σεπτέμβριος / Οκτώβριος

Από το ημερολόγιο του καλού κηπουρού

Ο καλός κηπουρός τον Σεπτέμβριο

Καλό φθινόπωρο σε όλους! Ο Σεπτέμβρης δικαίωσε το όνομά του ως ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας. Ενώ η θερμοκρασία ήταν στα όρια του καύσωνα, οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη έφεραν την πολυπόθητη δροσιά και τις πρώτες βροχές, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μία παροιμία λέει για τον Σεπτέμβρη κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, κάτι που ισχύει για όλους μας, αλλά κυρίως για τους μαθητές και βέβαια για τους καλούς κηπουρούς.

Από αυτό το μήνα ξεκινάμε και πάλι να έχουμε πολλές δουλειές στον κήπο. Θα εντοπίσατε ήδη ότι τα φυτά σας βρίσκονται σε φάση ενεργής ανάπτυξης αυτές τις ημέρες. Όπως και την άνοιξη, οι θερμοκρασίες μεταξύ 20-30οC, η αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα και ο ήλιος που πια δεν καίει τόσο πολύ, είναι οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών μας. Βοηθήστε τα με επιπλέον λίπανση εφ΄όσον ο καιρός διατηρείται δροσερός.

Επειδή όμως ο καιρός είναι απρόβλεπτος και οι αλλαγές είναι ξαφνικές, σαν γενική οδηγία φροντίστε να ελαττώνετε ή να αυξάνετε τη συχνότητα του ποτίσματος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ας πάμε όμως τώρα στις συγκεκριμένες δουλειές που πρέπει να γίνουν.

….>>> (Δείτε παρακάτω τη συνέχεια)

Φυτά εσωτερικού χώρου

Φυτά στο μπαλκόνι

Φυτά στον κήπο

Καλό φθινόπωρο σε όλους και καλές δουλειές στον κήπο και τη βεράντα σας. Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και φοιτητές.

Αν έχετε την ευκαιρία κάντε σύντομες αποδράσεις. Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για ήρεμα διαλείμματα ακόμα και στα πιο κοσμικά θέρετρα, χωρίς τον πολύ κόσμο του καλοκαιριού και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές.

Καλή επιτυχία!

Ο Καλός Κηπουρός

ΠΗΓΗ: www.valentine.gr

———————————————————————————————————

Δείτε:

και τον καλό κηπουρό τον Απρίλιο

και τον καλό κηπουρό τον Μάιο

και τον καλό κηπουρό τον Ιούνιο

και τον καλό κηπουρό τον Ιούλιο

και τον καλό κηπουρό τον Αύγουστο

και τον καλό κηπουρό τον Σεπτέμβριο

και τον καλό κηπουρό τον Οκτώβριο

———————————————————————————————————

Exit mobile version