Καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών στα σχολεία

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ & ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Σε συνεργασία με τους δήμους Αριστοτέλη, Νέας Προποντίδας και Σιθωνίας, η Αναπτυξιακή Εταρεία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) Α.Ε., ξεκίνησε σήμερα (και για πρώτη φορά) το πρόγραμμα Καταπολέμησης, Απολύμανσης / Απεντόμωσης & Μυοκτονίας στα Σχολεία, που θα διαρκέσει μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε., «η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται με τη χρήση των κατάλληλων (εγκεκριμένων) σκευασμάτων /μέσων για την απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις (3) καθολικές απολυμάνσεις όλων των χώρων κάθε σχολείου, για την καταπολέμηση μικροβίων. Οι απολυμάνσεις θα πραγματοποιούνται σε χρονικά διαστήματα που τα σχολεία δεν βρίσκονται σε λειτουργία, δηλαδή, πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και στις διακοπές εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.
Επίσης, περιλαμβάνει την ανά δίμηνο απεντόμωση και μυοκτονία, κυρίως στους χώρους των τουαλετών, αποθηκών και λεβητοστασίων, έκτακτο περιοδικό έλεγχο των χώρων και έκτακτες απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες (ανάλογα με τις οχλήσεις και την υπολειμματική διάρκεια των σκευασμάτων /μέσων) και τήρηση αρχείων αναφορών για εφαρμογές και ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για κάθε σχολείο ξεχωριστά, σε συνεργασία με τους υπευθύνους για τη λειτουργία του κάθε σχολείου (Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, ή διευθυντής Σχολείου ή Εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων)».

Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκινάει από το ενδιαφέρον των εν λόγω δήμων και χρηματοδοτείται απ’ αυτούς, με τη συνδρομή και της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε., «έχει ως στόχο την καταπολέμηση των εντόμων και τρωκτικών στο χώρο των σχολείων, καθώς και τη μείωση του φορτίου των παθογόνων οργανισμών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών».

ΠΗΓΗ: gnomihalkidikis.gr

Exit mobile version