• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Βρήκαν γιατί «κολλάμε» με την αμερικανική διατροφή

Από
18 Δεκεμβρίου, 2011
Σε Απόψεις, Υγεία
4
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Τα λιπαρά πρόχειρα φαγητά (junk food) καταστρέφουν εγκεφαλικά κύτταρα που ελέγχουν το βάρος. Επιπλέον, δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο παχυσαρκίας, καθώς προκαλούν εθισμό για αυξημένη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, ανακάλυψαν ειδικοί ενδοκρινολόγοι.Στο πλαίσιο της μελέτης, ειδικοί τάισαν αρουραίους με τυπικά αμερικανικά γεύματα, πλούσια σε λιπαρά (τυριά, σως κ.λπ.) και με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (τηγανιτά) και βρήκαν ότι σε τρεις ημέρες τα ποντίκια κατανάλωναν διπλάσια ποσότητα θερμίδων.

Περαιτέρω έρευνα και εργαστηριακή εξέταση κατέδειξε πως στον εγκέφαλο των αρουραίων και ειδικότερα στο σημείο που ονομάζεται ιππόκαμπος, όπου βρίσκονται οι νευρώνες που ελέγχουν το βάρος του σώματος, είχε δημιουργηθεί φλεγμονή.

Η ανάπτυξη της φλεγμονή σταμάτησε μερικές ημέρες μετά την έναρξη της λιπαρής διατροφής, αλλά εξαφανίσθηκε ένα μήνα μετά τη λήξη της.

Η υπεύθυνη της μελέτης δρ Τζόσουα Θάλερ από το Κέντρο Παχυσαρκίας και Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, είπε ότι οι επιστήμονες ανίχνευσαν μία ουλή στον εγκέφαλο, η οποία δημιουργείται σε περιοχές που έχουν καταστραφεί νευρώνες και ονομάζεται γλοίωση.

Η γλοίωση προκαλείται σε περίπτωσεις εγκεφαλικού ή σκλήρυνσης κατά πλάκας.

«Επίσης, με μεγάλη μας έκπληξη εντοπίσαμε βλάβη στους νευρώνες που ρυθμίζουν τις αυξομειώσεις βάρους», εξηγεί η Θάλερ. «Η πιθανότητα η τυπική αμερικανική διατροφή να οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής και πρόσληψης θερμίδων, είναι μία νέα οπτική γωνία για την κατάσταση και μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που οι περισσότεροι παχύσαρκοι δεν μπορούν εύκολα να χάσουν βάρος», λέει η ίδια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανική Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

από ifitness.gr

Tags: Έρευνα

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Οι 5 τροφές που διώχνουν τον… πόνο

Επόμενο

The Zombies – I Remember When I Loved Her

ΣχετικάΆρθρα

Υγεία

Τσαγκαρο-Δευτέρα ή «κοινωνικό jet lag»;

7 Απριλίου, 2020
Επιστήμη / Τεχνολογία

Κερδισμένο το Google+ στην ικανοποίηση των χρηστών

7 Απριλίου, 2020
Επιστήμη / Τεχνολογία

Ο ρόλος της σκοτεινής ενέργειας στο Σύμπαν

7 Απριλίου, 2020
Επόμενο

The Zombies - I Remember When I Loved Her

Στο Νοσοκομείο Αγίου Παύλου το κέντρο υγείας Καλλικράτειας

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.