Ελλάδα

Χωρίς γκαρσόνια…

By facebook

August 10, 2011

Νέο πλήγμα για τον τουρισμό της χώρας έρχεται σύντομα, αν και, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δείχνει να προβλημα­τίζεται για το πώς θα κινηθεί μετά την κατάσταση που δημι­ουργήθηκε από την πρωτοβουλία του Ραγκούση, που «άνοι­ξε» το επάγγελμα των ταξί μέσα στο καλοκαίρι πιστεύοντας ότι οι ταξιτζήδες θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια κάνοντας κάποιες… χλιαρές κινητοποιήσεις.

Αφορμή για το νέο πλήγμα είναι η λίστα με τα επαγγέλμα­τα που βγαίνουν από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγι­εινών, στα οποία συγκαταλέγονται και οι σερβιτόροι.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι σερβιτόροι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αν το αρμόδιο υπουργείο αποδεχθεί την επιστημονική λίστα που τους αποκλείει. Το θέμα βέβαια σε αυτές τις απεργίες δεν είναι αν οι κινητοποι­ήσεις στον κλάδο των σερβιτόρων θα είναι καθολικές, αλλά ποιοι θα είναι αυτοί οι σερβιτόροι που θα απεργήσουν.

Η απάντηση έρχεται από τη λίστα των μεγάλων ξενοδο­χειακών μονάδων – βλέπε Αστέρα Βουλιαγμένης – που ανή­κουν σε ιδιώτες και πριν ανήκαν στο κράτος και πουλήθηκαν σε ιδιώτες, χωρίς όμως το προσωπικό να χάσει τα εργασιακά του δικαιώματα. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει αν ο «Αστέ­ρας», τα «Ξενία» και διάφορα άλλα γνωστά ξενοδοχεία μεί­νουν χωρίς σερβιτόρους έστω για λίγες ώρες.

Το… ανέκδοτο – αν μπορεί κάποιος να μιλάει για ανέκδο­τα εδώ που έχουμε φτάσει – είναι ότι επί πολλά χρόνια οι κυβερνώντες αυτή τη χώρα έκαναν τα πάντα προκειμένου να μετατρέψουν ολόκληρη τη χώρα σε μια τουριστική «μονο­καλλιέργεια» και τη νεολαία της σε γκαρσόνια. Τώρα, στην εποχή των «μνημονίων», ακόμη και αυτή η «διέξοδος» θα μοιάζει… εφιάλτης.

Βλέπετε, η γενική υποτίμηση της οικονομίας δεν κάνει δι­αφοροποιήσεις. Όλοι θα πληρώσουν τη νύφη…

Και πολύ περισσότερο όσοι τα προηγούμενα χρόνια, πι­στεύοντας ότι η «ανάπτυξη» σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας ήταν διασφαλισμένη, έκαναν επαγγελματικές επιλογές που σήμερα καταρρέουν…

από topontiki.gr