Πρόταση για Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη

papandreouΜε το τηλέφωνο στο χέρι είναι από χθες ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς μιλάει με ευρωπαίους ηγέτες με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και με «μνημονιακούς υπουργούς» για τα χρονοδιαγράμματα που έχουν θέσει στο υπουργικό συμβούλιο για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ αύριο, στην τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα, θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο, για συμβολικούς λόγους, η επόμενη άτυπη Σύνοδος Κορυφής ή το επόμενο Eurogroup να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραστεί στην συμπρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ!

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προκειμένου να αποφασιστεί κατά πόσον θα είχε νόημα η έκτακτη σύνοδος να πραγματοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους. Σε μια τέτοια εξέλιξη, δεν θα υπάρξει ομιλία του πρωθυπουργού στους κοινωνικούς φορείς, ωστόσο θα δοθεί την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου…

Ειδικότερα, αύριο θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα, ενώ από το μεσημέρι έγινε γνωστό – μέσω ευρωπαϊκής ιστοσελίδας – ότι όλα τα εθνικά κοινοβούλια θα ανοίξουν νωρίτερα για να επικυρώσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την διάσωση της χώρα μας.

Το μπαράζ των τηλεφωνημάτων ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής, με τον Γιώργο Παπανδρέου να συνομιλεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, όπου τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ότι αφορά τα ιταλικά ομόλογα.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, όπου συζητήθηκε η ανάγκη δυναμικότερων και θεσμικών παρεμβάσεων, όπως τα ευρω-ομόλογα, με τον Γιώργο Παπανδρέου να επισημαίνει ιδιαίτερα να εφαρμοστούν ταχύτερα οι αποφάσεις του Ιουλίου. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει και με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όσον αφορά το υπουργικό συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου – θα έχει καλέσει νωρίτερα και τους γενικούς γραμματείς – αναμένεται να κάνει νέα παρέμβαση για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Οικονομίας, ενώ θα ζητήσει από τους υπουργούς να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί και στην κυβερνητική επιτροπή.
Ταξίδι στις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες έχει «ανάψει» η φημολογία για επικείμενο ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ώστε να δει κατ’ ιδίαν τον Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από το Μέγαρο Μαξίμου.

από voria.gr

Exit mobile version