για 10-12 κοµµάτια
100 γρ. µπέικον, σε κυβάκια
500 γρ. φέτα, χοντροκοµµένη
300 γρ. κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα, τριµµένα (από 100 γρ. το καθένα)
200 ml γάλα, φρέσκο
3 αυγά
½ µατσάκι δυόσµο, ψιλοκοµµένο
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. φρυγανιά, τριµµένη (γαλέτα)
εκτέλεση
Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουµε το µπέικον σκέτο, χωρίς λίπος, για 2-3 λεπτά, µέχρι να πάρει χρώµα. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις. Σε µια λεκάνη ρίχνουµε τη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά, το γάλα, τα αυγά, τον δυόσµο, πιπέρι και το µπέικον. Ανακατεύουµε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουµε ελαφρώς ένα ταψί 20×30 εκ. και απλώνουµε τη µισή φρυγανιά. Ρίχνουµε το µείγµα και το στρώνουµε οµοιόµορφα µε ένα κουτάλι. Πασπαλίζουµε την επιφάνεια µε την υπόλοιπη φρυγανιά και ψήνουµε για 20-25 λεπτά. Τρώγεται ζεστή.
Tips
- Για πιο ελαφρύ αποτέλεσµα, αντικαταστήστε τη φέτα µε ανθότυρο.
- Αντί για γάλα, µπορείτε να βάλετε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ενώ τη θέση του δυόσµου µπορεί να πάρει ο άνηθος.
ΠΗΓΗ: www.homefood.gr