Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα

Καινοτομική ΕπιχειρηματικότηταΠρόγραμμα – σημείο αναφοράς για την καινοτομική επιχειρηματικότητα προωθεί το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της διακηρυγμένης πολιτικής του προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» παρέχει κίνητρα σε κάθε πολίτη άνω των 18 ετών που επιθυμεί να ιδρύσει επιχείρηση μετατρέποντας την ιδέα του σε επιχειρηματική καινοτομία και ενισχύει υφιστάμενες μικρές ή πολύ μικρές, καθώς και νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες κ.α.

Σε ποιους απευθύνεται

Τι χρηματοδοτείται

Προϋπολογισμός έργων

Στόχος του προγράμματος

  1. Ενίσχυση της δημιουργίας / ίδρυσης επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή/και μία καταγεγραμμένη / κατοχυρωμένη αλλά έως τώρα μη εμπορικά αξιοποιημένη τεχνογνωσία, σε επιχειρηματική καινοτομία.
  2. Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών νέων επιχειρήσεων (οι οποίες έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις) οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών υπό τη μορφή της εμπορικής διάθεσης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών ή την επέκταση / διαφοροποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους ή τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ή της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

Όροι και Προϋποθέσεις

Επιλέξιμοι Φορείς

Επιλέξιμες ενέργειες – δαπάνες

Ισχύει ο κανονισμός De Minimis

Η επιδότηση ανέρχεται στο 50% για όλη την επικράτεια για επενδυτικά σχέδια που αφορούν όλες τις επιλέξιμες επενδυτικές δραστηριότητες. Το υπόλοιπο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού θα καλύπτεται με ίδια κεφάλαια τουλάχιστον 25% και τραπεζικό δανεισμό όπου απαιτείται. Δεν απαιτείται τεκμηρίωση ιδίων κεφαλαίων και τραπεζικού δανεισμού.

Η καταβολή της επιχορήγησης γίνεται σε 2 δόσεις. Υπάρχει η δυνατότητα προκαταβολής 50%.

Προϋπολογισμός Έργων: Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000€ έως 300.000€, για τον τομέα της μεταποίησης ή από 20.000€ έως 200.000€ για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σε όλους τους υπόλοιπους επιλέξιμους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα εξάμηνης (6) παράτασης, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου.

Υποβολή προτάσεων: Η επενδυτική πρόταση υποβάλλεται ηλεκτρονικά (υποχρεωτικά), από τις 1/8/2011 έως 30/9/2011, με το «Έντυπο Υποβολής», το οποίο παράγεται κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων που παρέχει το ΥΠΟΙΑΝ.

από chalkidiki-go.gr

Exit mobile version