Ο Spike Lee στο remake του ‘Old Boy’

SPIKE LEE

Ο διάσημος σκηνοθέτης Spike Lee ανέλαβε την σκηνοθεσία του remake της νοτιοκορεάτικης ταινίας ‘Old Boy’, όπως έγινε γνωστό. Η πρωτότυπη ταινία είχε βραβευθεί το 2004 στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ασιατικού κινηματογράφου.

Ο Steven Spielberg είχε αρχικά ενδιαφερθεί για να σκηνοθετήσει την αγγλόφωνη εκδοχή της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Will Smith, όμως το σχέδιό του τελικά δεν ευοδώθηκε και ίσως ο Lee να είναι η ιδανικότερη επιλογή. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα ο οποίος πέφτει θύμα απαγωγής την ημέρα των γενεθλίων της κόρης του. Ο άνδρας αυτός κρατείται έγκλειστος για 15 χρόνια και την ημέρα της απελευθέρωσης του ξεκινά ένα ταξίδι για να βρει τον λόγο για τον οποίο είχε φυλακιστεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, δεν πρόκειται να είναι ένα ακριβές remake της πρωτότυπης ταινίας του Park Chan wook του 2003, αλλά θα είναι προσαρμογή απευθείας από το manga των Garon Tsuchiya και Nobuaki Minegishi που αφήνει ελπίδες για μια νέα προσέγγιση. Το ‘Old Boy’ είναι ο μεσαίος σταθμός της Τριλογίας της Εκδίκησης του Park Chan wook, ανάμεσα στο ‘Sympathy For Mr Vengeance’ και στο ‘Lady Vengeance’. Το σενάριο είναι του Mark Protosevich.

από nooz.gr

Exit mobile version