Το “φτιάξτο μόνος σου” παρουσιάζει: Να είναι καλά ο Dr Stirling!

Dr Stirling σου χρωστάω…

Μετά  από κάθε κραιπάλη με πίτσες, μπύρες και αναψυκτικά, κοιτούσες ένοχα όλα αυτά τα άδεια κουτάκια, όχι γιατί σε πάχαιναν εμφανώς και άρχισες να μοιάζεις του Morrison, αλλά γιατί πώς να το κάνουμε, είσαι και οικολόγος!

Έτσι και σήμερα, έφαγες, ήπιες και έσκασες και η ενοχή σε κυρίευσε για ακόμη μία φορά. Δεν υπήρχε χειρότερη ώρα από αυτή για την απροσδόκητη επίσκεψη. Χτύπησε το κουδούνι και αντίκρισες μπροστά σου τα διαβολικά ανιψάκια σου μαζί με τους πασίχαρους γονείς τους.

Μαζί τους κουβάλησαν και όλο εκείνο το συρφετό από αυτοκινητάκια που βγάζουν γελοίους επαναλαμβανόμενους θορύβους και αναβοσβήνουν λαμπάκια και φωτάκια (ξέρεις εσύ).

Μα προς τι αυτή η ξαφνική επίσκεψη; Οι γονείς των διαβολακίων θέλησαν να πάνε σήμερα στο ανοιχτό θέατρο Μουδανιών, να δουν Αριστοφάνη. Και επειδή ήξεραν πως εσύ αποκλειόταν να πάς μια και η φάτσα του Πέτρου Φιλλιπίδη σου φέρνει αναγούλα βρήκαν την ευκαιρία να σε εκμεταλλευτούν.

Πριν προλάβεις να αντιδράσεις η πόρτα έκλεισε και βρέθηκες παγιδευμένος μέσα στο ίδιο σου το σπίτι με άδεια αλουμινένια κουτιά που σου προκαλούν ένοχές και ένα τσούρμο στριγκλίζοντα και αναβοσβήνοντα αυτοκινητάκια.

Δεν άντεξες το χάος και την πίεση. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών παιδιών έκανες τα αυτοκινητάκια τους χίλια κομμάτια! Τώρα όχι μόνο αλουμινένια κουτιά, αλλά και μοτεράκια συνεχούς ρεύματος κείτονταν τριγύρω…

Η ενοχή μεγάλωσε…

Ξέχασα να σου πω πως είσαι καθηγητής φυσικής στο γυμνάσιο. Για αυτό τον λόγο ίσως, έτσι ξαφνικά σου ήρθε μια φαεινή ιδέα που θα σου απέφερε πολλαπλά οφέλη όταν θα την έκανες πράξη με τα δύο σου τα χεράκια.

Μέσα από τα βάθη των εγκεφαλικών σου κυττάρων αναδύθηκε από τη λήθη ένα ξεχασμένο όνομα…Robert Stirling! Εφευρέτης της θερμικής μηχανής εξωτερικής καύσης που πείρε το όνομα του.

Με όλα αυτά να κείτονται τριγύρω, λίγα ακόμη που μπορείς να βρείς στα συρτάρια σου και λίγη φαντασία, μπορείς και εσύ να φτιάξεις μια τέτοια μηχανή, η οποία επιπλέον θα είναι και γεννήτρια ρεύματος!

Καθώς προείπα τα οφέλη ενός τέτοιου εγχειρήματος θα είναι πολλαπλά:

  • Θα ξεχάσεις για λίγο την ύπαρξη των διαβολακίων.
  • Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα κάνεις εντύπωση σους μαθητές σου με το κατασκεύασμα που θα τους παρουσιάσεις, αν και αυτό δεν σε ενδιαφέρει και τόσο! Το κυριότερο είναι πως θα μπορέσεις να γλείψεις τον γυμνασιάρχη ο οποίος θα κάνει ευκολότερα τα στραβά μάτια όταν θα το παίζεις άρρωστος!
  • Θα είσαι ο μοναδικός έλληνας και ίσως άνθρωπος γενικότερα που θα γιορτάσει τα 195 χρόνια από την εμφάνιση αυτής της εφεύρεσης στον πλανήτη.
  • Θα είσαι σίγουρα ο μοναδικός δημότης του δήμου Προποντίδας που έχει κατασκευάσει ποτέ κάτι τέτοιο.
  • Και τέλος, θα μπορέσεις να καλοπίασεις τα διαβολάκια με το πέρας τον εργασιών και να δικαιολογηθείς (κυρίως στους γονείς τους) για την καταστροφή των παιχνιδιών τους.

Ξέχασα να αναφέρω πως θα εμφανίσεις κάποια στιγμή απ΄το συρτάρι και κάτι ξεχασμένα μπαλόνια. Τα παιδάκια θα χαρούν προς στιγμή νομίζοντας πως θα τους τα προσφέρεις, αλλά εσύ θα τα κάνεις κομμάτια προς όφελος της επιστήμης.

Τι καλύτερο για ένα δημιουργικό βράδυ μακριά από το ανοιχτό θέατρο Ν. Μουδανιών όπου η κωμωδία συναντά το δράμα στο πρόσωπο του λαοφιλούς ηθοποιού??? Ε???

 

Exit mobile version