Το Google αλλάζει τα ονόματα Picasa και Blogger στον βωμό του Google+

google blogger picasaΠείτε αντίο στα ονόματα Picasa και το Blogger: Η Google σκοπεύει να αποσύρει αρκετά μη-Google ονόματα και να τα μετονομάσει ως προϊόντα Google. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενοποίηση της ταυτότητας Google, για το επίσημη έναρξη του Google+, της κοινωνικής πρωτοβουλίας του γίγαντα της αναζήτησης.

Το Blogger και το Picasa δεν πρόκειται, βέβαια, να κλείσουν – είναι δύο από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της Google. Αντ ‘αυτού, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Google σκοπεύει να μετονομάσει το Picasa σε “Google Photos” και το Blogger θα γίνει “Google Blogs”. Πολλά άλλα εμπορικά σήματα της Google είναι πιθανό να επηρεαστούν, αν και οι πηγές μας κατέστησαν σαφές ότι το YouTube δεν θα ήταν επαναλανσαριστεί. Άλλωστε ο γίγαντας της τεχνολογίας έκλεισε το Google Videos, την αποτυχημένη υπηρεσία βίντεο, το Μάιο.

Η κίνηση αυτή δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Η Google εξαγόρασε το JotSpot το 2006 και το μετονόμασε σε Google Sites το 2008. Το 2007, η Google εξαγόρασε την VΟIP πλατφόρμα GrandCentral και την μετονόμασε ως Google Voice, το 2009.

Τα Picasa και Blogger ήταν επίσης εξαγορές της Google, αν και οι δύο εταιρείες είναι μέρος της αυτοκρατορίας της Google για πολύ περισσότερο. Το Picasa εξαγοράστηκε το 2004 και το Blogger εξαγοράστηκε το 2003. Παρά το γεγονός ότι η μετατροπή θα μπορούσε να στεναχωρήσει κάποιους υπάρχοντες πελάτες, δίνει στο Google τη δυνατότητα να ενσωματώσει πλήρως τις δύο υπηρεσίες στο Google +.

Η αλλαγή έρχεται στις επόμενες έξι εβδομάδες.

Η μετάβαση από το Picasa και το Blogger στο Google Photos και το Google Blogs θα συμβεί “σε ένα μήνα έως ένα μήνα και μισό,« μας έχουνε πει. Η ημερομηνία ευθυγραμμίζεται με την πιθανή δημόσια έναρξη του Google+. Περιμένουμε το δημόσιο ντεμπούτο του Google+ στις ή πριν τις 31 Ιουλίου. Η ημερομηνία είναι σημαντική γιατί είναι η μέρα που όλα τα ιδιωτικά προφίλ Google θα διαγραφούν.

από mashable.com

Exit mobile version