Συνταγές

Άνυδρα ρεβίθια Χαλκιδικής

By brook91769134731

July 04, 2011

Ο τέλειος ουζομεζές

υλικά

500 γρ. ρεβίθια, φουσκωμένα σε αλατόνερο όλη τη νύχτα 200 γρ. ρύζι Καρολίνα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2-3 φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες γάβρο μαριναρισμένο κρίταμα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο

εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να διαλυθούν. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα ρεβίθια με τόσο ζωμό όσο χρειάζεται για να φουσκώσει το ρύζι. Βάζουμε άμεσα αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Σερβίρουμε τα ρεβίθια στο κέντρο ενός πιάτου. Περιμετρικά τοποθετούμε γάβρο μαριναρισμένο τουρσί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΗΓΗ: www.homefood.gr