Ολες οι γεύσεις του καλοκαιριού σε ένα μυρωδάτο γλυκό. Μαγειρεύουν η Αγλαία Κρεμέζη και ο Κώστας Μωραΐτης.
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτομα)
► 250 γρ. (περίπου 1 ½ φλιτζάνι) αμύγδαλα ασπρισμένα
► 65 γρ. (περίπου 2/3 φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
► ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
► ξύσμα από 2 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά
► 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη και επιπλέον για το σερβίρισμα
► 6 αβγά
► 300 γρ. μυζήθρα λιωμένη
►1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο
► 300 γρ. φράουλες πλυμένες και στραγγισμένες
► αμύγδαλα σε φολίδες, καβουρντισμένα, για να στολίσετε (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώστε ένα ταψί με διάμετρο 25 εκ. και ντύστε το με λαδόχαρτο. Σε μπλέντερ χοντροκόψτε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε σε γαβάθα με το αλεύρι και το ξύσμα. Με μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και βάλτε τους κρόκους έναν έναν. Προσθέστε και το μείγμα με τα αμύγδαλα, τη μυζήθρα και το χυμό λεμόνι και ενσωματώστε βιαστικά, με το μίξερ.
Σε άλλη γαβάθα χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα. Αδειάστε στη ζύμη ανακατεύοντας με σπάτουλα βαθιά και ελαφρά. Με κουτάλι μεταφέρετε στο ταψί και ψήστε 35-40 λεπτά, να σφίξει. Θα είναι έτοιμο όταν η άκρη ενός μυτερού μαχαιριού που θα βυθίσετε στο κέντρο θα βγαίνει καθαρή. Βγάλτε προσεκτικά από τη φόρμα όσο είναι ακόμα ζεστό και ακουμπήστε σε σχάρα να κρυώσει. Όταν είναι να σερβίρετε, μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και τοποθετήστε όμορφα από πάνω τις φράουλες – αν είναι μεγάλες, κόψτε τις στη μέση. Πασπαλίστε με ζάχαρη και σκορπίστε από πάνω καβουρντισμένα αμύγδαλα, αν θέλετε.
ΠΗΓΗ: www.enet.gr