Ελλάδα

Τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης

By facebook

June 25, 2011

Νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία σε ότι αφορά τα ΙΧ αυτοκίνητα φθάνουν μέχρι το διπλάσιο, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι τα ακόλουθα:

Το τεκμήριο διαβίωσης με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας ορίζεται κλιμακωτά. Έτσι για τα ογδόντα πρώτα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κατοικίας, το τεκμήριο ισούται με σαράντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από ογδόντα ένα μέχρι και εκατόν είκοσι τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων, ισούται με εξήντα πέντε ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από εκατόν είκοσι ένα μέχρι και διακόσια τετραγωνικά μέτρα, ισούται με εκατόν δέκα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα διακόσια ένα έως τριακόσια τετραγωνικά μέτρα με διακόσια ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για τα πλέον των τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων με τετρακόσια ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Για τον υπολογισμό του τεκμηρίου διαβίωσης των βοηθητικών χώρων θα υπολογίζεται ποσό σαράντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Το τεκμήριο διαβίωσης για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής:

Για τον υπολογισμό των τεκμηρίων των σκαφών αναψυχής ισχύουν τα εξής:

Σε ότι αφορά το τεκμήριο διαβίωσης για τις πισίνες προβλέπονται τα ακόλουθα: Θα είναι εκατόν εξήντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο μέχρι τα εξήντα τετραγωνικά μέτρα και τριακόσια είκοσι ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για επιφάνεια άνω των εξήντα τετραγωνικών μέτρων».

από tvxs.gr