ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 90%

Με τουρίστες από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία γέμισαν τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Πιερίας τον Ιούνιο, καθώς ισχυρό δέλεαρ αποτελούν οι τιμές που και εφέτος έχουν μειωθεί κατά 15%. Πολλοί είναι οι επισκέπτες που υιοθετούν το σύστημα «all inclusive», ειδικά στον νομό Πιερίας, όπου τα πακέτα είναι προσιτά για όλα τα βαλάντια των Βαλκανίων, χώρες που λειτουργούν ως «αντίβαρο» στην υστέρηση της κίνησης από τη Γερμανία αλλά και την εγχώρια αγορά.

Χάρη στις βαλκανικές χώρες και τη ρωσική αγορά οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής φθάνουν το 90%, κυρίως όσα είναι άνω των 70 δωματίων, αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της περιοχής κ. Γ. Τάσιος, εκτιμώντας ότι με προϋπόθεση να υπάρχει «ηρεμία στη χώρα», οι διανυκτερεύσεις στον νομό μπορεί να αυξηθούν κατά 8%-10%, στα επίπεδα του 2009. Τα μεγέθη τον Ιούνιο είναι αρκετά ενισχυμένα σε σχέση με το 2010, που οι πληρότητες τον αντίστοιχο μήνα κυμαίνονταν στο 70%, αλλά και από τον περασμένο Μάιο που δεν ξεπέρασαν το 35%. Πρωταγωνιστές της σεζόν μέχρι σήμερα είναι οι επισκέπτες από τη Ρωσία και τη Σερβία, αγορές που σημειώνουν άνοδο 10%, ενώ και η Μεγάλη Βρετανία καταγράφει αύξηση στην πρώτη χερσόνησο της Κασσάνδρας, εξαιτίας της δραστηριότητας των ταξιδιωτικών οργανισμών Thompson και Thomas Cook, εξηγεί ο κ. Τάσιος. Την ίδια περίοδο η γερμανική αγορά εξακολουθεί να κινείται πτωτικά σε ποσοστά 5-7%, ενώ «άφαντοι» είναι και οι Ελληνες, όπως σημειώνει, τονίζοντας ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, «η κίνηση από Ελληνες ήταν μηδενική», στοιχείο που προκαλεί «προβληματισμό» για την εξέλιξη της εγχώριας αγοράς και για την υψηλή σεζόν.

Στη Χαλκιδική δεν εφαρμόζεται ευρέως το σύστημα «all inclusive», αφού μόλις 15 ξενοδοχεία από τα 200 το έχουν υιοθετήσει. Παρ’ όλα αυτά οι τιμές των καταλυμάτων έχουν μειωθεί έως 15% τη φετινή χρονιά, προσθέτει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός «οφείλει στις τιμές» το προβάδισμα που έχει πάρει εφέτος και τονίζει ότι στην αρχή της σεζόν πραγματοποιήθηκαν πολλές προκρατήσεις, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι προσφορές της «τελευταίας στιγμής». Υπογραμμίζει ωστόσο ότι κινητικότητα σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις «δεν υπάρχει από τις 20 Ιουλίου» και μετά, ενώ προσθέτει ότι το κλίμα που διαμορφώνεται για τη χώρα στο εξωτερικό, δείχνει να επηρεάζει και τη ρωσική αγορά, σε ό,τι αφορά τις απεργίες και τη γενικότερη αναστάτωση.

ΠΗΓΗ: halkidikinews.gr

Χμμμ… all inclusive ε;

Δηλαδή αυτά τα ξενοδοχεία δεν κάνουν ζημιά στην αγορά;

Ωραία βολεύτηκαν οι ξενοδόχοι!

Η υπόλοιπη αγορά τι κάνει;

Λογικό να μην κυκλοφορούν οι Έλληνες εφόσον οι ξένοι τουρίστες αφήνουν χρήματα μόνο στα all inclusive ξενοδοχεία!

Exit mobile version