ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Μια νέα πρωτοβουλία έρχεται να προστεθεί στην κοινωνική δράση της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ.) Ν. Μουδανιών, που ξεκίνησε πέρυσι με τη διαμόρφωση – δενδροφύτευση του δημοτικού παρτεριού στη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίας με την οδό Θεσσαλονίκης.

Φέτος –και πάλι με την οργάνωση της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Χαλκιδικής– μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Ν. Μουδανιών ανέλαβαν την υιοθέτηση του δημοτικού παρτεριού, στο πλαίσιο της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, κατά την υλοποίηση του εκπονούμενου προγράμματος Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ).

Μετά την έγκριση του αιτήματός τους από τη δημοτική Αρχή της Νέας Προποντίδας, ξεκίνησαν στις 7 Μαρτίου 2011 οι εργασίες εξάσκησης στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των ειδικοτήτων υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών, οι οποίες διήρκεσαν περίπου τρεις μήνες και ολοκληρώθηκαν στις 8 Ιουνίου 2011, περιλαμβάνοντας:

• Κατασκευή μεταλλικής περίφραξης.
• Κατασκευή πλήρους ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με έλεγχο και προστασία μέσω ηλεκτρικού πίνακα τοποθετημένου σε ερμάριο τύπου PILLAR.
• Εγκατάσταση επτά φωτιστικών σωμάτων (μπάλλες) επί ισάριθμων ιστών, με ανεξάρτητη ηλεκτροδότηση από τον πίνακα και έλεγχο της λειτουργίας τους μέσω αισθητήρα ημέρας / νύκτας.
• Εγκατάσταση ταμπελών / πινακίδων ανάδειξης και προβολής των συντελεστών της δράσης, φωτιζόμενων από δύο προβολείς που ελέγχονται από τον αισθητήρα ημέρας / νύκτας.
• Κατασκευή σιντριβανιού με διάταξη αυτοματισμού πλήρωσης / επιτήρησης της στάθμης του νερού, με ανεξάρτητο προγραμματισμό της λειτουργίας του πίδακα και του φωτισμού του σιντριβανιού.
• Κατασκευή πλήρους και αυτόματου / προγραμματιζόμενου δικτύου άρδευσης.
• Φύτευση δένδρων, φυτών και σπορά γκαζόν.
• Εγκατάσταση τριών κάδων / δοχείων απορριμάτων.

Μάλιστα, έχει ακόμη προβλεφθεί και πρόκειται να χορηγήσει ο Δήμος πέντε παγκάκια, τα οποία και θα τοποθετηθούν στο παρτέρι για τη δημιουργία χώρου ανάπαυσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός που εγκαταστάθηκαν από τους μαθητές στο παρτέρι, πέραν της συνδρομής και συμμετοχής του Δήμου, προήλθαν από χορηγίες και δωρεές επαγγελματιών, κυρίως των Ν. Μουδανιών αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Εξάλλου, την Τετάρτη 22 Ιουνίου και από 20:30 μέχρι 22:30, σε συνεργασία με την ΕΠΑ.Σ. Ν. Μουδανιών, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παρτεριού εκδήλωση παρουσίασης των πεπραγμένων, με προσφορά αναψυκτικών και κερασμάτων στους παρευρισκόμενους.

ΠΗΓΗ: www.halkidikinews.gr

Exit mobile version