Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους να ανακυκλώσετε τα τσόφλια σας!
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως:
Ασβέστιο στα φυτά σας
Πρόκειται ίσως για την πιο διαδεδομένη χρήση τους από τις παλιότερες νοικοκυρές. Συγκεντρώστε αρκετά περιβλήματα αυγών σε ένα δοχείο που μπορείτε να διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να γεμίσει. Σπάστε τα με γουδί πολύ καλά έως ότου γίνουν μια άσπρη σκόνη και ρίξτε την στις γλάστρες σας. Από την ασβεστούχα αυτή σκόνη ευεργετούνται και τα πουλιά οπότε εάν δεν έχετε φυτά μπορείτε να τη ρίξετε σε μέρη που συχνάζουν πουλιά.
Μωσαϊκό
Ένα πανέμορφο μωσαϊκό που θα συνθέσετε με τα παιδιά σας κολλώντας μικρές ψηφίδες από τσόφλια αυγών σε ένα μεγάλο χαρτόνι. Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι θα πολύ επιτυχημένη μετά το Πάσχα, καθώς ένα δοχείο όπου θα συγκεντρώσετε όλα τα πολύχρωμα κομμάτια θα αποτελέσει την ιδανική πρώτη ύλη.
Νέοι σπόροι
Πρόκειται για το ιδανικό γλαστράκι για τους νέους σπόρους σας, αρκεί να έχετε πρωτίστως σπάσει το αυγό σας στα δύο για να είναι τα τσόφλια σας λίγο μεγάλα. Γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα, έναν με δύο το πολύ σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.
Βάζα- νάνοι
Και πάλι χρειαζόμαστε εδώ μεγάλα κομμάτια περιβλημάτων. Τοποθετήστε τα σε ατομικές ή ομαδικές αυγουλιέρες και γεμίστε τα νερό. Στη συνέχεια γεμίστε τα με μικρά λουλουδάκια που θα ζητήσετε να σας μαζέψουν τα παιδιά σας. Πρόκειται για τα πιο χαριτωμένα βάζα που θα μπορούσατε να στολίσετε στο σπίτι. Δοκιμάστε το!
Φίλτρο καφέ
Τοποθετήστε στην καφετιέρα σας το φίλτρο, ρίξτε τον καφέ σας και πάνω- πάνω, ρίξτε μερικά κομμάτια από τσόφλια αυγών. Ο καφές σας θα γίνει πιο γευστικός καθώς τα τσόφλια αυγών έχουν την ιδιότητα να “τραβούν” την πικρίλα του καφέ.
ΠΗΓΗ: matzounia.pblogs.gr