Hackers στην υπηρεσία της Βασίλισσας

HackersΗ Μεγάλη Βρετανία έχει επίσημα αναγνωρίσει ότι έχει ξεκινήσει την οικοδόμηση επιθετικών όπλων στον κυβερνοχώρο. Συγκεκριμένα έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα, έχοντας ως σκοπό όχι μόνο να αποκρούσει ενδεχόμενες επιθέσεις από hacker, αλλά να μπορέσει να απαντήσει με κάποια διαδικτυακή επίθεση από την πλευρά της.

Οι βρετανοί στρατιώτες σύντομα θα είναι οπλισμένοι <…> με μια “εργαλειοθήκη virus” που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση διαδικτυακής απειλής.

Ο Υπουργός Αμύνης της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει ότι «η δράση στον κυβερνοχώρο θα αποτελεί μέρος του μελλοντικού πεδίου μάχης» και ότι τα όπλα στον κυβερνοχώρο θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οπλοστασίου της χώρας.

Επιπλέον ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο είχε δοκιμάσει ένα είδος διαδικτυακής επίθεσης σαν την επίθεση Stuxnet η οποία όμως δεν εξαπλώθηκε. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί πλέον μια από τις βασικές προτεραιότητες της και 1 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για την έναρξη ερευνητικών προγραμμάτων.

Οι εταιρείες διαδικτυακής ασφαλείας παραδέχθηκαν ότι τώρα που πέντε χώρες Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ και η Κίνα διαθέτουν cyber-weapons, η παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών στον κυβερνοχώρο έγινε πραγματικότητα.

από secnews.gr

Exit mobile version