Κόσμος

Ψάχνετε δουλειά;

By facebook

May 30, 2011

Έχετε υπόψιν σας ότι το Facebook θα προσλάβει 9.400 εργαζομένους μέχρι το 2017

Εντάξει, μη χαίρεστε και πολύ. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόσληψη στην εταιρεία του Facebook, η οποία από την ίδρυσή της το 2004, έχει εξαπλωθεί και απασχολεί περίπου 2.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Οι 1.400 από αυτούς εργάζονται στα κεντρικά γραφεία, στο Palo Alto της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Facebook αναμένεται να αυξήσει το προσωπικό του κατά 9.400 άτομα μέχρι το 2017 και θα γίνει δηλαδή σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερο σε σχέση με σήμερα. Γι’ αυτό και έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευάσει τη νέα του έδρα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο San Jose Mercury News, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης θα αναπλάσει το χώρο του Menlo Park, για να στεγάσει τη μελλοντική της έδρα, μαζί με 9.400 εργαζομένους. «Προετοιμαζόμαστε για το μέλλον» αναφέρει ο Larry Yu, διευθυντής εταιρικών επικοινωνιών του Facebook.

Έτσι λοιπόν, η εταιρεία αγόρασε την περιοχή που βρισκόταν η Sun Microsystems, μια έκταση 57 στρεμμάτων, καθώς και άλλα 22 στρέμματα στις γύρω περιοχές. Παρόλο που στη Sun απαγορευόταν να έχει περισσότερους από 3.600 εργαζόμενους στο συγκεκριμένο χώρο λόγω ανησυχιών για αυξημένη κίνηση, το Facebook σκοπεύει να απασχολεί 6.600 εργαζομένους στο ίδιο σημείο. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι θα περιορίσει τις μετακινήσεις σε 15.000 ανά ημέρα και θα επιβάλει τη χρησιμοποίηση λεωφορείων για τις μετακινήσεις των εργαζομένων.

από gugoo.gr