Ελλάδα

Χάκερ «χτύπησαν» και τη Sony Ελλάδας

By rockandroll7

May 24, 2011

Υπέκλεψαν ονόματα, e-mail και τηλεφωνικούς αριθμούς περίπου 8.500 Ελλήνων πελατών της εταιρείας

Ο πολυσχιδής όμιλος Sony Corp. ανακοίνωσε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας του ότι ο ελληνικός κλάδος της Sony Music έγινε στόχος χάκερ, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία της ταυτότητας περίπου 8.500 πελατών της εταιρείας που είχαν εγγραφεί ως θαυμαστές καλλιτεχνών.

Ο εκπρόσωπος της Sony στο Τόκιο Ατσούο Ομαγκάρι δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Bloomberg ότι εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Sony Music Entertainment στην ελληνική ιστοσελίδα ανακάλυψε ότι κάποιοι είχαν παρεισφρύσει παρανόμως στο σύστημα.

Η εταιρεία ανακάλυψε την επίθεση των χάκερ στις 22Μαΐου και αμέσως «έκλεισε» την ιστοσελίδα. Ο Ατσούο Ομαγκάρι διευκρίνισε ότι τα προσωπικά δεδομένα που υπεκλάπησαν αφορούν ονόματα,ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλεφωνικούς αριθμούς.  Δεν αφορούν στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προσφάτως αποκαλύφθηκε, από τις 17 έως τις 19 Απριλίου 2011 χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο της Sony Online Entertainment και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα άνω των 100 εκατ. κατόχων Playstation που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου.

Είχε διευκρινιστεί τότε ότι η πρόσβαση των χάκερ σε προσωπικά δεδομένα πελατών της Sony αφορούσε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γεννήσεως αλλά και αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Το Sony Online Entertainment είναι ένα δίκτυο που χρησιμοποιούν οι κάτοχοι της ονομαστής κονσόλας παιχνιδιών της Sony  για να παίζουν παιχνίδια μεταξύ τους, για να συνομιλούν και για να παρακολουθούν ταινίες που κατεβάζουν από το Διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr