Ελλάδα

Ολοκληρώνεται η απογραφή πληθυσμού και κτηρίων

By rockandroll7

May 23, 2011

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 24 Μαΐου 2011 η απογραφή του ελληνικού πληθυσμού. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση ενώ όποιος δεν απογραφεί αυτομάτως εκθέτει τον εαυτό του στην πιθανότητα κυρώσεων.

Κυρώσεις για όσους δεν απογράφηκαν

Ικανοποιημένη δηλώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, από τη μέχρι τώρα πορεία της διαδικασίας. Ωστόσο, όσοι τυχόν δεν έχουν απογραφεί γιατί το έχουν αμελήσει, παρά το γεγονός ότι ο απογραφέας τους άφησε ειδοποίηση, καλούνται να το κάνουν έστω και αύριο. Για όσους και είναι αρκετοί αυτοί, όμως, δεν έχει περάσει κάποιος απογραφέας η οδηγία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο 213 135 2138 έως και 40, όπου θα ενημερώνουν για την περιοχή στην οποία κατοικούν και θα τους δίνονται οδηγίες επικοινωνίας με τον τομεάρχη για να κανονίσουν ραντεβού με σκοπό να απογραφούν.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις της ίδιας της Αρχής να κινήσει διαδικασίες ενεργοποίησης του νόμου για την άρνηση της απογραφής, αν και όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργίου όποιος δεν απογραφεί αυτομάτως εκθέτει ο ίδιος τον εαυτό του στην πιθανότητα κυρώσεων.

Δεν δόθηκαν τα έντυπα για την προσφορά οργάνων

Ένα σημαντικό θέμα που εντοπίστηκε από πολλούς αλλά και από τον εθνικό οργανισμό μεταμοσχεύσεων, είναι ότι και αυτή τη φορά δεν υπήρξε αγαστή συνεργασία των δύο φορέων για τη διανομή ειδικών εντύπων τα οποία θα προωθούσαν την ιδέα της προσφοράς οργάνων, με αποτέλεσμα αν και είχε ανακοινωθεί, πολλοί από τους απογραφόμενους να μη λάβουν ποτέ το ειδικό έντυπο. Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Ιωάννης Βλαχογιάννης, σύμφωνα με τον οποίο αν και ο οργανισμός διέθεσε 5 εκατομμύρια φυλλάδια, αυτά δεν έφτασαν σε όλα τα νοικοκυριά. Για το θέμα έχει ενημερωθεί μάλιστα και εγγράφως η Ελληνική Στατιστική Αρχή. ”Είναι κρίμα που χάνεται άλλη μία σημαντική ευκαιρία όπως το 2001”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχογιάννης.

Πηγές: ΝΕΤ FMΡεπορτάζ: Μάριος ΚαλογερόπουλοςΕπιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

ΠΗΓΗ: www.ert.gr