Κοινωνία

Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» της Κοινωφελούς Επιχείρηση Νέας Προποντίδας

By rockandroll7

May 04, 2011

Σας ενημερώνουμε ότι τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» της Κοινωφελούς Επιχείρηση Νέας Προποντίδας  στα πλαίσια της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» καλεί τους δυνητικά ωφελούμενους στο πρόγραμμα, να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 15/05/2011.

Εξυπηρετούμενοι  στο Πρόγραμμα είναι ηλικιωμένα άτομα 65 ετών και άνω και μη ηλικιωμένα όπως ΑΜΕΑ που έχουν συγγενείς οι οποίοι ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

• Άνεργοι με κάρτα ανεργίας (σε ισχύ έως και 18/05/2011) ή επίδομα ανεργίας(λήψη επιδόματος από 23/03/2009 έως 21/03/2011)

• Άνεργοι που συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (ΕΠΑ)

– Σε πρόγραμμα stage του ΟΑΕΔ. – Σε πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε.) του ΟΑΕΔ. – Σε πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.) του ΟΑΕΔ. – Σε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. – Σε πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

• Άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ που έχουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010.

Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων (εφεξής «ωφελούμενοι») στην εργασία μέσω της υποστήριξής τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα και λοιπά άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (εφεξής «εξυπηρετούμενοι»). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των ωφελούμενων ατόμων ως προς την ενσωμάτωσή τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Η βελτίωση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών 65 ετών και άνω, καθώς και μη ηλικιωμένων (π.χ. ΑΜΕΑ) που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών ή και κατ’ οίκον βοήθειας, με στόχο την παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας και καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.

Αντικείμενο αποτελεί η παροχή υπηρεσιών φροντίδας κατ΄ οίκον σε ηλικιωμένα άτομα (άνω των 65 ετών) και σε μη ηλικιωμένα άτομα [μη αυτοεξυπηρετούμενα ή και μερικώς αυτοεξυπηρετούμενα (ΑΜΕΑ, κτλ.)], που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας, από τη Δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» και την «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», με σκοπό την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η Δομή είναι στελεχωμένη με τις κάτωθι ειδικότητες: 1. Κοινωνικός Λειτουργός 2. Νοσηλευτής 3. Οικογενειακό Βοηθό

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοτική Ενότητα Μουδανιών: Ν. Μουδανιά, Ν. Ποτίδαια, Άγιος Μάμας, Ζωγράφου, Διονυσίου, Ν. Φλογητά, Σήμαντρα, Πορταριά, Άγιος Παντελεήμονας Τηλέφωνα Επικοινωνίας:23730-26966, 6979445274(κτίριο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών) Πληροφορίες: Καρμοίρη Ιωάννα Κοινωνική Λειτουργός

Δημοτική Ενότητα Τρίγλιας: Ν. Τρίγλια, Ν. Τένεδος, Ν. Πλάγια, Ελαιοχώρια, Πετράλωνα, Κρήνη Τηλέφωνα Επικοινωνίας:23730-51844(κτίριο ΚΑΠΗ Ν. Τρίγλιας) Πληροφορίες: Οικονομίδου Γεωργία Κοινωνική Λειτουργός

Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας: Ν. Καλλικράτεια, Ν. Ηράκλεια, Άγιος Παύλος, Ν. Γωνιά, Λάκκωμα,Ν. Σύλλατα, Ροδόκηπος, Σωζόπολη, Τηλέφωνα Επικοινωνίας:23990-49201(κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων Πολιτισμού & Θεάτρου Καλλικράτειας) Πληροφορίες: Παπαδοπούλου Αικατερίνη Κοινωνική Λειτουργός

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νέας Προποντίδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ Ράνος Ιωάννης

———————————————————————-

ΠΗΓΗ: www.nea-propontida.gr

———————————————————————-