Αντιδράσεις για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Νέας Καλλικράτειας

Εν όψει της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του υπουργού Υγείας στη Χαλκιδική, προκειμένου να εγκαινιάσει το Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Χαλκιδικής Δημήτρης Καραγιάννης και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας εκράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, επισημαίνοντας τις τραγικές ελλείψης στον τομέα της υγείας στη Χαλκιδική.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων, ο κ. Λοβέρδος προγραμματίζει τις επόμενες μέρες να έρθει στη Χαλκιδική, προκειμένου να εγκαινιάσει το Κέντρο Υγείας της Ν. Καλλικράτειας. Απορούμε: τι θα εγκαινιάσει ο κ. Λοβέρδος; Τους τοίχους και τα κουφώματα του κτιρίου; Όμως, ακόμη και στην περίπτωση που νιώθει ο κ. Λοβέρδος την ακραία ανάγκη για κορδέλες και εγκαίνια, πρέπει να γνωρίζει ότι το Νοσοκομείο Χαλκιδικής αρνήθηκε να παραλάβει το οίκημα και τον εξοπλισμό του Κ.Υ., διότι δεν διαθέτει ούτε φύλαξη, ούτε καθαριότητα, ούτε και τεχνική υποστήριξη.
Το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου της Ν. Καλλικράτειας υπήρξε επί πολλά χρόνια αίτημα της Ένωσης Γιατρών Χαλκιδικής. Το κτίριο ανεγέρθηκε και είναι όντως καλό, δεν διαθέτει όμως προσωπικό. Οι μόνοι γιατροί που θα μετακινηθούν εκεί, είναι οι 3 που υπηρετούν τώρα στο τοπικό Αγροτικό Ιατρείο, ενώ το οργανόγραμμα στην πλήρη στελέχωση αναφέρει 25 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και 70 άτομα νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
Ας αποφύγει, λοιπόν, ο κ. Λοβέρδος τις φιέστες και ας ζητήσει από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να τηρηθεί η προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση για εξαίρεση της Υγείας από τον περιορισμό προσλήψεων. Μόνον εάν στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα είναι ευπρόσδεκτη η πολιτική ηγεσία σε εγκαίνια και διθυραμβικές δηλώσεις.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Χαλκιδικής
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)”

ΠΗΓΗ: halkidikinews.gr

Exit mobile version