Κλείνει το Google Video

Η Google αποφάσισε να κλείσει την υπηρεσία Google Video, και σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλθηκε την Παρασκευή το βράδυ (15/04/2011), υπενθύμισε σε αυτούς που έχουν ανεβάσει βίντεο στο site ότι έχουν μέχρι τις 13 του Μαΐου για να τα κατεβάσουν πριν διαγραφούν.

H Google λέει ότι στις 29 Απριλίου, το Google Video, δεν θα είναι πια διαθέσιμο, αλλά η λειτουργία λήψης θα είναι ακόμα διαθέσιμη για μια-δυο εβδομάδες για να επιτρέψει στους χρήστες να ανακτήσουν το έργο τους. Ίσως πολλοί από εκείνους τους χρήστες να μεταφέρουν τα βίντεο τους στην άλλη υπηρεσία βίντεο της Google, το YouTube.

Θυμίζουμε ότι το Google Video, ήταν μία προσπάθεια την Google, να χτυπήσει το YouTube αλλά απέτυχε και αυτό οδήγησε στην διαπραγμάτευση και στην πώληση του YouTube στην Google για 1.65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2006.

Είναι παράξενο που η Google άργησε τόσο πολύ να κλείσει το Google Video, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει καταφέρει τελικά να κάνει το YouTube επικερδές και επιτρέπει επίσης προσθήκες βίντεο στο Picasa, ενώ σταμάτησαν να δέχονται προσθήκες στο Google Video εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, τον Μάιο του 2009.

Exit mobile version