Επανακυκλοφορεί ο Commodore 64 (περίπου)

Από www.designmag.gr

Οι σαραντάρηδες και οι λάτρεις των υπολογιστών ρετρό θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα σύγχρονο υπολογιστή που θα φορά… ένα κλασσικό ένδυμα.
Η Commodore δημιουργεί ένα PC κρυμμένο μέσα σ’ ένα γνώριμο μπεζ κέλυφος – ακριβές αντίγραφο του C64.
Το μηχάνημα των 8-bit κυκλοφόρησε το 1982, είχε 64 kilobytes της μνήμης και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους υπολογιστές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, αλλά ως κι ένα ερέθισμα που οδήγησε πολλούς νέους ανθρώπους στο δρόμο της πληροφορικής.
Η νέα έκδοση του Commodore θα τρέχει τα Windows 7, αλλά θα διαθέτει επίσης έναν εξομοιωτή ικανό να παίζει τα θρυλικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν για τον πρόγονο του.
Η Commodore έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το C64x, στην τιμή των $595 (429 ευρώ), και δηλώνει ότι οι υπολογιστές θα είναι έτοιμοι κάποια στιγμή μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. Από τα καταστήματα θα είναι διαθέσιμοι αργότερα, αλλά μέσα στο τρέχον έτος.
Στο εσωτερικό του μηχανήματος θα υπάρχει ένας διπήρυνος επεξεργαστής Atom D525 της Intel, ο οποίος συνήθως συναντάται σε φορητούς υπολογιστές. Ο C64x θα χρησιμοποιεί επίσης ένα ενσωματωμένο τσιπ γραφικών NVIDIA, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν το μοντέλο τους με ένα Bluray DVD player.
Όλο το hardware χωράει μέσα στο κουτί του πληκτρολογίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.commodoreusa.net

Πηγή: www.designmag.gr

Exit mobile version